Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Васил Гергов: Ще търсим промяна за прозрачно и открито управление

Предизборна среща на кандидата за кмет на община Ботевград от ПП Нова алтернатива Васил Гергов и кандидатите за общински съветници, се състоя днес в центъра на Ботевград. Символът на града – Часовниковата кула послужи за отправна точка на непринудената предизборна проява, при която кандидатите за местна власт и официалният гост – председателят на политическата партия Николай Цонев, се срещнаха в личен разговор с граждани.

С какви намерения и ангажименти открива предизборната кампания ПП Нова алтернатива в общината?! На този въпрос Васил Гергов отговори еднозначно, че намеренията му са чисти и искрени. „Искаме да бъдат такива не само в хода на кампанията, а и като цяло – прозрачност към всичко – това е пътят към промяната, за да може вземането на управленски решения да бъде ясно обосновано и в интерес на всички. Това е целта на промяната, която търсим с нашата кандидатура“, заяви Васил Гергов. Решението да се кандидатира за кмет на община Ботевград е продиктувано от желанието да внесе промяна в статуквото, която съществува дълги години. „Искам да има прозрачност във всяко едно нещо – от началото до края на един процес. Например при ремонта на една улица да е ясно кой е предложил нейното преасфалтиране, защо е наложено, какви материали са вложени ,кой ги е вложил и т.н., за да има отговорност от тези, които възлагат поръчката и тези, които я изпълняват. Това са нещата, от които се интересува всеки обикновен гражданин. Него го интересува най-вече ,дали качествено е направен ремонтът. Затова управленските решения ще бъдат на показ“, добави Васил Гергов. По отношение на неговите приоритети за младите хора, на първо място той счита, че те имат право на достъп до качествено образование, във всички училища , без те да бъдат разделени по етнос, раса или на друг принцип – елитно училище или не. „Само добре образовани хора могат да бъдат полезни на обществото“, категоричен е Гергов. Според него всички хора в общината са равнопоставени . „Вратата на общината трябва да е отворена за всички“, каза още Гергов.

По отношение на сигурността на гражданите кандидатът за кмет на ПП Нова алтернатива заяви, че има още какво да се направи по отношение на работата на общинското звено за сигурност и обществен ред. „ Създаването на едно такова звено е една добра стъпка, но може да се подобри неговата работа. Това е като да направиш една къща, но когато тя не е топлозащитена и енергоспестяваща, тя не е достатъчно полезна“.

Семейството е едно от най-големите богатства , които може да има човек. По този повод той счита, че в бъдещата си работа, ако бъде избран за кмет, ще продължи политиката за стимулиране на младите хора и семействата.
Всеки един от хората в кандидатската листа е реализиран човек -това е първото условие при съставянето й, сподели Гергов. Второто му условие е да няма зависимости от други хора или организации. „Исках да събера хора, които могат да взимат сами решения и хора, които могат да застанат зад решенията си. Всеки един от тях е постигнал успехи в областта, в която работи , без да е зависим от друг и да е посочен от някой с пръст“, добави кандидатът за кмет на общината.
Да припомним,че кандидатската листа за общински съветници на ПП Нова алтернатива се състои от 15 кандидати. Те са, както следва:

  1. ВАСИЛ ХРИСТОВ ГЕРГОВ
  2. МИЛЧО ИВАНОВ ВЛАДИМИРОВ
  3. ИВАЙЛО МИЛЧОВ ХРИСТОВ
  4. НИКОЛАЙ ЙОТОВ ПАВЛОВ
  5. ДЕЯН ЦВЕТОЛЮБОВ ГЕНОВ
  6. СИЛВИЯ ВАСИЛЕВА СТАНКОВСКА
  7. МАРИНЕЛА НИКОЛАЕВА НЕДЯЛКОВА
  8. ЯНКА ВАСИЛЕВА ПЕТРОВА
  9. 9. ТИХОМИР НИКИФОРОВ ТОДОРОВ
  10. АЛЕКСАНДРА ГЕОРГИЕВА СТОИМЕНОВА
  11. ВАСИЛ ИВАНОВ ГЕОРГИЕВ
  12. МИРОСЛАВ ГЕНЧЕВ КОНДАРЕВ
  13. ПЛАМЕН РАЙЧИНОВ ДИЛОВ
  14. ВАСИЛ ИВАНОВ СТОЯНОВ
  15. ДАНИЕЛ МИТКОВ ДИКОВ

Васил Гергов призовава избирателите да гласуват с бюлетина 22 и да бъдат разумни в избора си на 27 октомври. „Да не се поддават на мимолетното усещане, че ще имат 20 или 50 лева в джоба си, или пък химерни обещания дадени им от някого. Да гласуват за тези кандидати, които наистина ще донесат промяната. Промяна в положителна посока – гарантирам, че ние можем да го направим“, каза още кандидатът за кмет.

Васил Гергов е роден през 1968 г в Етрополе. От 1975 г живее в Ботевград. Има завършено висше образование в Технически университет-Русе през 1994г, специалност „Организация на транспорта“. Работи 22 години в системата на МВР. В момента е зает в частния сектор.

Нова алтернатива съществува от 7 години. На миналите местни избори тя бе четвърта сила за общински съветници в страната. Това каза за botevgrad.news Николай Цонев. „ В Ботевград се надяваме да постигнем един добър резултат. Да помогнем за по-прозрачно управление, да дадем възможност на гражданите да могат да проследяват всички решения открито и отговорните лица, които взимат решения да бъдат контролирани от гражданското общество. Кандидатът за кмет е популярно лице и ако стигне до балотаж, шансовете му не са малки за кметското място“, такава оценка даде Николай Цонев за кандидата Васил Гергов.

1 коментар на “Васил Гергов: Ще търсим промяна за прозрачно и открито управление

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *