Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Георги Георгиев обеща на жителите на Врачеш –решаване на проблема с водата и преасфалтиране на улиците

Кандидатът за кмет на община Ботевград ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ проведе поредната среща с избиратели. Тя се състоя в пенсионерски клуб „Мургаш” с.Врачеш. На нея присъстваха кандидатите за общински съветници от с.Врачеш: Цветослав Захариев, Цветанка Арбова, Иван Александров, както и Николай Велков, Петър Петров и Мирослав Дойчев.

По време на предизборната среща Георги Георгиев изтъкна мотивите си да се кандидатира за четвърти мандат. Водещ мотив е, че хиляди избиратели са останали разочаровани от резултатите на предишните избори, а днес разочарованите от сегашното управление са много повече. Той изрази и своето разочарование от управлението на община Ботевград, която от водеща и просперираща община в последните четири години изостана в своето развитие. Това е и другият му мотив – да върне община Ботевград водещите си функции в Софийска област.
Той посочи, че по времето на неговите три мандата община Ботевград е спечелила и реализирала 19 европейски проекта. Изградени са десетки обекти, задоволяващи потребностите на жителите на Ботевградска община от всички възрасти – деца, млади хора, пенсионери. Канализирани и преасфалтирани са стотици улици /36 само във Врачеш, от общо 46/. Газифицирана бе цялата община, вкл. и село Врачеш. Реновирана бе сградата на основното училище, изграден бе пенсионерски клуб, изградена бе пречиствателна станция за питейни води, ремонтирано бе читалището, асфалтиран бе пътят до Врачешкия манастир. Георгиев припомни колко премиери, президенти, депутати, министри са посещавали общината, за да режат ленти на новоизградени обекти, което за съжаление не се случва през последните четири години, тъй като според него, не е изграден нито един значим обект.
За 12 години общината е вложила 11 млн. лв. инвестиции в селото и едва ли има врачежанин, който да не го е почувствал, отбеляза кандидатът за кмет на община Ботевград.

Георги Георгиев подчерта, че неговият принцип е да се съхранява направеното, а не да се премахва. В тази връзка одобрява това, което се прави в момента на центъра на селото и върху това ще се надгражда. Но приоритетите за селото, които изложи пред избирателите, са други.
Кандидатът за кмет Георги Георгиев дискутира с жителите на Врачеш проблемите, които стоят за решаване в селото и ако той бъде избран за кмет ще вложи всички усилия те да бъдат решени. Той подробно се спря на следните:

  • Проблем №1 – водата и водоснабдяването, посочен бе начинът за неговото решаване – изграждането на байпасна връзка от деривацията яз.Бебреш към водопровода от Чешковица.
  • Подмяна на водопроводната мрежа;
  • Ще заработи пречиствателната станция;
  • Четири улици ще бъдат канализирани;
  • Изреди улиците, които ще бъдат ремонтирани, асфалтирани и поставени бордюри:
    „Витиня”,”Славейков”,”Хан Аспарух”, „Стамболийски”,”Баба Тонка”,”Странишки рът”;
  • Ще се извърши преасфалтиране и изграждане на тротоари по главната улица „Трети март”;
  • Ще се довършат ремонтните дейности по сградата на читалището;
  • Ще се отстрани проблема който в момента съществува по отвеждащата канализационна мрежа на училището;
  • Напълно ще се обнови детската градина;
  • Ще се ремонтира изгорелият покрив на горното училище, за да не се руши сградата и отправи питане към врачежани какви предложения имат за неговите бъдещи функции;
  • Ще се асфалтира пътя от яз.Бебреш до местността Бела;
  • Ще се ремонтира пътя от Врачеш до Врачешкия манастир, както и ще се решат битови проблеми в същия; Кандидатът за кмет Георги Георгиев представи пред присъстващите си и следващия му мотив за кандидатирането отново за кметския стол, а именно подготвянето на млади хора за бъдещото управление на общината, както и че един от четиримата заместник кметове ще бъде от с.Врачеш, ако бъде избран.
    В изказванията си присъстващите благодариха за направеното през 12-годишното управление на Г. Георгиев и заявиха подкрепата си към него в предстоящите избори , а към една жителка на с. Врачеш той пое ангажимент на конкретна дата да реши проблема на нейната улица, ако бъде избран за кмет. В края на срещата с жителите на с. Врачеш, кандидатът за кмет Георги Георгиев ги призова да гласуват с номер 71 в бюлетината, за Доброто бъдеще на Ботевградска община!
  • КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

3 коментара на “Георги Георгиев обеща на жителите на Врачеш –решаване на проблема с водата и преасфалтиране на улиците

  1. Направо не мога да повярвам…През последните 4 години врачежани най-накрая разбраха, че са част от общината и че има кмет, който стои зад тях. Къде беше Георгиев с неговите прословути проекти през ония 12 години, та детската градина беше докарана до мизерно състояние, над 30 години без ремонт. Какво ще й обновява сега, като Гавалюгов я направи като нова?! А за центъра, къде спа до сега. Едно от най-големите села в България беше буквално оставено – да се оправяме както можем при неговото велико управление. Центърът сега е страхотен и още по-хубав ще стане, утре има фестивал на бъчвата, който вече е традиция, откриват и ново футболно игрище в училището. Мога още да изброявам, но най-важното е, че и Иван, и Борис бяха с хората на протестите им. Врачежани не сме луди, нито слепи, та да вярваме на празните приказки от близкото минало. Георгиев да обещава на други, на нас вече няма нужда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *