Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кандидатът за кмет на Трудовец – Димитър Русинов, изпълни ангажимент към жителите на селото

Една дългогодишна мечта на жителите на село Трудовец днес намери реализация. Доброволецът, който превърна тази мечта в реалност е Димитър Русинов – кандидат за кмет на селото, издигнат от Коалиция „БСП за България“.

В многобройните си разговори с местното население, проведени досега, той е бил неколкократно сигнализиран за необходимостта от възстановяване на чешмата, намираща се на главния вход в Гробищен парк в с. Трудовец. От дълги години чешмата не функционира, заради технически проблем. Това създаваше известни затруднения на близки на починалите, тъй като им се налагаше да носят вода от домовете си в бутилки и туби, за да натопят цветя и да си измият ръцете. Този проблем е поставян многократно на вниманието на Кметство Трудовец в предходни години.

След извършени съгласувателни процедури с “ВиК – София“ ЕООД – клон Ботевград, с и.д. кмет на село Трудовец – Галинка Маринова и с община Ботевград, Димитър Русинов предприе своевременни действия, като възстанови водоподаването към чешмата. Това наложи извършването на изкопни работи с багер и прокарване на нови тръби, както и отпушване на канализацията на чешмата.

Димитър Русинов изказва искрените си благодарности към хората, съдействали за извършване на това добро дело,в името на нуждите на трудовчани. Това са: Радослав Петров – багеристът, направил изкопа за полагане на водоносната тръбата, както и полагане на пръстта обратно по изключително професионален и бърз начин; Георги Панков – изпълнителят в частта ВиК, който положи всеотдайни усилия; Генади Генадиев – извършил активна спомагателна дейност през целия процес на реализация. Русинов изказва също така благодарност за моралната подкрепа и полезни съвети на Васил Петков и Митко Димитров. Така с общи усилия ангажиментът към жителите на Трудовец е изпълнен напълно,в рамките на един ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *