Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Откриха новото футболно игрище във Врачеш

Новото футболно игрище във Врачеш бе официално открито днес от 10:00ч. То се намира в двора на ОУ „Отец Паисий” и е на стойност 70 000лв.

„В началото на нашето управление ние установихме, че децата от Врачеш учат в детски градини в Ботевград, а по-късно и в училищата в Ботевград. Причината не бяха учителите, защото те са страхотни специалисти. Затова през изминалите 4 години ние обновихме напълно детските градини в Скравена, Трудовец, Врачеш, Литаково.  Футболното игрище, което откриваме днес не е едно бижу, с което да се хвалим, а една стъпка в процеса, с който искаме да осигурим всички необходими възможности в селата, за да могат децата да останат тук. Надявам се на това игрище в бъдеще да се реализират много спортни футболни прояви. Нека това бъде първата стъпка, а следаваща да бъде възстановяването на стадион „Бошова ливада” през следващите години.”, каза зам.кметът на Община Ботевград  Борис Борисов.

След това инж. Марин Бончовски, досегашният кмет на с.Врачеш връчи регистрацията на футболен клуб „Врачеш Мургаш”. Той сподели радостта си от новата придобивка и пожела успех на футболния клуб. „След като се направи и стадион „Бошова ливада” се надявам да влезем в група Б, А и т.н.”, сподели той.

Отец Димитър направи водосвет, а след това младежите от Танцов състав „Мургаш” с ръководител Радослав Цветанов представиха своята програма. Накаря се проведе демонстративен футболен мач.

Очаквайте още снимки от събитието!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *