Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Екип на Animal rescue се бори за живота на изоставен кон

Кон в изключително тежко състояние бе открит от служители на Дирекция „Сигурност и обществен ред“ днес. Животното е видимо недохранено и в много лошо общо състояние. То бе прибрано в общинския капан за животни. Екип лекари от Animal rescue извърши медицински преглед, като бе взета и кръвна проба, която показа липса на инфекция. Това позволи на екипа да го прибере за лечение. При прегледа бе установено, че конят има чип, поставен от ветеринарен лекар от Ловеч, но няма регистриран собственик.

Конят вече си има и име – Здравко, което е избрано „за да започне новия си живот не като незначително, употребено до край същество, което е използвано за пренос на дърва от жестоки човешки същества, непознаващи милост и състрадание.“ споделят от Дирекцията.

Здравко не е млад, но освен преклонните си години, има безвъзвратно изгубено око, вътрешно възпаление с неуточнен характер, зъби в много лошо състояние, които му пречат да дъвче и допринасят за недохранения му изпостял вид.

Екипът на Animal Rescue за няколко часа се организира и го прибра на сигурно място, където ще му се окаже помощ и ще се постараят да оживее, защото шансовете му са минимални.

Всеки, който желае може да подпомогне организацията им с дарителски SMS. Парите отиват за лечение и обгрижване на малтретирани и изоставени животни.
Ще продължим да се интересуваме за състоянието на Здравко, както и за предприетите мерки срещу собственика, който бе установен от служители на Animal Rescue.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *