МК ДИБО обнови и ремонтира чешмата, построена през 2003 г

Кандидатът за кмет на община Ботевград Георги Георгиев, издигнат от МК ДИБО, заедно с листата за общински съветници, откриха вчера обновената чешма, намираща се пред ресторант „Зелената къща“ в Ботевград. Извършен е цялостен ремонт на чешмата, който включва: подмяна на гранитът над чешмата, поставени са нови плочи от Врачански камък, преработено е коритото , което позволява вече по-лесно гражданите да наливат и пият вода, поставени са две пейки от двете страни на коритото.

За първи път тази чешма е открита през 2003г , по предложение на стар орханиец. Тогава кандидатът за кмет Георги Георгиев е управител на общинското дружество „ВиК“. „Преди много години е имало чешма на същото място и аз се заинтригувах от неговото предложение, тъй като той ми каза, че същото предложение е правено на много кметове и не са го взели в предвид. Отворихме резервоара и видяхме плоча, на която бе записано, че тя е изградена през 1943 г от инж. Иван Иванов – кмет на София, по времето на Цар Борис“, заяви кандидатът за кмет Георги Георгиев.
Той припомни, че през 2003 г е направен нов водопровод под чешмата и за две седмици тя отново е възстановена. За националния празник – трети март е официално открита. Само няколко дни след това жители на кв. „В.Лески“ също са поискали изграждане на чешма,а след това и жителите на Сариевския блок. Впоследствие общият брой на изградените чешми в Ботевград достига 16. Всички са свързани с водохващането под м. Стубеля, където има подземни каптажи.

„През годините чешмите изпълняваха много добре своето предназначение, като алтернативно захранване на населението с питейна вода, когато има аварии във водопроводната мрежа и когато има замътняване на водата в язовир Бебреш“, добави Георгиев. Той пожела на жителите на Ботевград и общината да я ползват със здраве и да я пазят. Той заяви, че ако бъде избран за кмет на община Ботевград, ще обнови и останалите 15 чешми.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

4
Оставете коментар

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ПингвинKolioLolПим Recent comment authors
  Описание  
най-нови най-стари най-оценени
Notify of
Пим
Guest
Пим

Къде всички са стубленски бе вие сте луди кого лъжете

Lol
Guest
Lol

Тухльо ако не излъже няма да заспи

Kolio
Guest
Kolio

Всяка втора публикацив за МК ДИБО, хайде спрете се вече.

Пингвин
Guest
Пингвин

УжасТ