Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

МК ДИБО обнови и ремонтира чешмата, построена през 2003 г

Кандидатът за кмет на община Ботевград Георги Георгиев, издигнат от МК ДИБО, заедно с листата за общински съветници, откриха вчера обновената чешма, намираща се пред ресторант „Зелената къща“ в Ботевград. Извършен е цялостен ремонт на чешмата, който включва: подмяна на гранитът над чешмата, поставени са нови плочи от Врачански камък, преработено е коритото , което позволява вече по-лесно гражданите да наливат и пият вода, поставени са две пейки от двете страни на коритото.

За първи път тази чешма е открита през 2003г , по предложение на стар орханиец. Тогава кандидатът за кмет Георги Георгиев е управител на общинското дружество „ВиК“. „Преди много години е имало чешма на същото място и аз се заинтригувах от неговото предложение, тъй като той ми каза, че същото предложение е правено на много кметове и не са го взели в предвид. Отворихме резервоара и видяхме плоча, на която бе записано, че тя е изградена през 1943 г от инж. Иван Иванов – кмет на София, по времето на Цар Борис“, заяви кандидатът за кмет Георги Георгиев.
Той припомни, че през 2003 г е направен нов водопровод под чешмата и за две седмици тя отново е възстановена. За националния празник – трети март е официално открита. Само няколко дни след това жители на кв. „В.Лески“ също са поискали изграждане на чешма,а след това и жителите на Сариевския блок. Впоследствие общият брой на изградените чешми в Ботевград достига 16. Всички са свързани с водохващането под м. Стубеля, където има подземни каптажи.

„През годините чешмите изпълняваха много добре своето предназначение, като алтернативно захранване на населението с питейна вода, когато има аварии във водопроводната мрежа и когато има замътняване на водата в язовир Бебреш“, добави Георгиев. Той пожела на жителите на Ботевград и общината да я ползват със здраве и да я пазят. Той заяви, че ако бъде избран за кмет на община Ботевград, ще обнови и останалите 15 чешми.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

4 коментара на “МК ДИБО обнови и ремонтира чешмата, построена през 2003 г

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *