Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

МК ДИБО: Общинската администрация в Ботевград отказа да разреши предизборна среща- концерт на централния площад с мотив, че той не е безопасен

МК „ДИБО” излезе с официална позиция относно отказа на общинска администрация Ботевград да разреши провеждането на предизборно мероприятие на площадното пространство между Централна кооперативна банка и ОББ. От МК ДИБО неодумяват от изложените мотиви, в предвид на това, че години наред на това място са провеждани много обществено-културни мероприятия.

С официално писмо и лична среща с вр.и.д. кмет на община Ботевград Борис Борисов е поискано  разрешение за провеждане на предизборно събрание-концерт на площадното пространство в централна градска част на 24.10.2019 г.
Вр.и.д. кмет Борис Борисов е поискал да бъде представена схема на мястото. След представената такава, МК ДИБО е получило писмо с отказ, подписано от същия Борис Борисов. Мотивите са: избраното място е неподходящо, тъй като ако сцената бъде поставена на това място, то тя ще застраши безопасното преминаване. С оглед, че  се очаква присъствие на 4000 -5000 души, предизборното мероприятие ще създаде затруднения , касаещо транспортен достъп и преминаване на граждани в този тесен участък от площада, където остават 6 м за преминаване между сцената и сградата. Другият мотив за отказа, е че настилката на площада не е в добро състояние, а на места дори не е безопасна за преминаване. Влизането на лекотоварна и тежкотоварна техника ще допринесе още повече за нейното разрушаване. Третият мотив на Община Ботевград е, че централната градска част няма градоустройствено решение и одобрен инвестиционен проект или утвърдена схема за разполагане на открити или закрити сцени за провеждане на масови мероприятия.
Вместо тук от общината разрешава предизборният концерт да се състои в Градския парк.


Според МК ДИБО мотивите за отказ будят недоумение, като изтъкват, че площадното пространство в централна градска част, на което заявяват желание да проведат  предизборната си среща – концерт, е използвано многократно в близкото и по-далечно минало за посрещане на Дипломатически корпуси, Президенти и Премиери на държавата ни, министри и още много високопоставени гости. Тържества по повод различни местни и национални празници, политически мероприятия и предизборни кампании с участието на многохилядно присъствие на жители и гости на Ботевград и общината.
„Никога, и никой управляващ не е забранявал използването на това публично пространство за масови мероприятия. Нима нямахте тези притеснения, г-н Борисов, когато общината организираше и лично кметът и вие откривахте мероприятия на точно този „страшен площад”!?! Отказът ви приемаме като опит за саботиране на поредното планирано наше мероприятие, както саботирахте друга наша инициатива – почистване на нерегламентирано сметище в с. Трудовец, което е неизпълнено ваше задължение“, се казва в официалната Фейсбук страница на МК ДИБО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *