Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Димитър Русинов: Ботевград и Трудовец трябва да привлечат преки чуждестранни инвестиции

Кандидатът за кмет на с. Трудовец – Димитър Русинов, издигнат от Коалиция „БСП за БЪЛГАРИЯ“, сподели намериянита си и начините за финансиране и реализация на неговата предизборна платформа.

„Необходим е сериозен финансов ресурс за изграждането и поддържането на инфраструктурата в селото, подмяната на водопреносната мрежа, ремонт на центъра /в т.ч. кметството, площада, пощата, изграждането на водно огледало, здравната служба, читалището, църквата, облагородяването на централния парк, санирането на прилежащите жилищни блокове/, реконструкцията на гробищния парк,  възстановяването на туристическите обекти.

На този етап, средстава, които се отпускат за селото са крайно недостатъчни за преобразяването и модернизацията на Трудовец.

Необходимо е засилване на кандидатстването по европроекти, за да се обезпечи паричен поток, с който да се реализират належащите инфраструктурни проекти.

Но основната му идея е Трудовец е да се обърне към преките чуждестранни инвестиции и по-конретено към богатите азиатски държави и икономики, с които България има традиционно добри отношения.

През последната година бяха проведени срещи на най-високо равнище с финансови империи като Китай, Катар, Кувейт, Япония и Саудитска Арабия. При петдневната визита на президента Румен Радев в Китай през юли тази година, бе  приета  декларация за установяване на стратегическо партньорство между двете държави. Президентът прикани държавата и общините да се събудят от дълбокия си зимен си сън и да предприемат действия за привличане на инвестиции от Китай.

В този ред на мисли, поемам ангажимент, ако бъда избран за кмет на с. Трудовец, да проведа срещи с посланиците на гореспоменатите държави с цел привличане на преки чуждестранни инвестици. Богатите страни в Азия отдавна са готови и искат да инвестират в България, но на този етап липсва инициатива от наша страна.“, категоричен е кандидатът за кмет на Кметство Трудовец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *