Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Георги Георгиев в зала „Арена Ботевград“: Ще продължим да строим училища, детски градини и спортни площадки“

Заключителен концерт-среща с избирателите от Ботевград и общината проведе кандидатът за кмет на община Ботевград Георги Георгиев. Заедно с него на сцената на зала „Арена“ Ботевград присъстваха кандидатите за общински съветници, всички издигнати от МК ДИБО. Предизборното събитие започна в 18.00ч, в присъствието на близо 4 хиляди граждани. Георгиев представи своята листа за общински съветници, която наброява 29 професионалисти в своята област – икономисти, здравни работници, спортисти, представители на бизнеса преди всичко.

„За първи път, след 4 години заставам пред вас в зала „Арена Ботевград“ –  нещо, което е изградено по времето, когато тази община се ръководеше от екипа на Георги Георгиев. Всичко, което изградихме за вас – то беше забранено за нас“ , заяви в началото на своето обръщение Георгиев. За пореден път той посочи мотивите си да се кандидатира за кмет на общината. На първо място изпълнява поръчението на няколко хиляди избиратели на общината, които собственоръчно са се подписали в подписка за регистрация на МК ДИБО, която отново издигна кандидатурата му. На второ място Георгиев посочи, че не му харесва как се развива общината  през последните 4 години. „Много слушахме как през 4-те години ще се строи нова спортна зала, за чиито проект общината плати 200 хил.лв. Засега проектът стои в архив.“, посочи Георги Георгиев и добави , че повече от 6 месеца националният флаг не се вее пред зала Арена Ботевград, осветлението не свети, няма вода в шадравана. „Обещаха да ремонтират общинската болница и козирката пред нея. Обещаха да изградят предприятие за преработка на отпадъците. Общината не върви съзидателно, това  не ми харесва“, добави Георгиев. Третият му мотив, е да работи с четири заместници и един секретар на Общината, от които ще подготви един бъдещ кмет, с управленски качества. „Всички очаквания бяха един млад кмет да работи за младите хора, но това не се случи“, каза Георгиев. Кандидатът за кмет на общината припомни какво е направил в предходните мандати за младите хора в общината. На първо място – Детска градина „Кокиче“, ново училище „Св.Св. Кирил и Методий“, зала „Арена Ботевград“, нови спортни площадки, Спортен комплекс в ОУ“В.Левски“, спортен клуб „Балкан“ с тенис кортове, Ледена  пързалка с тренировъчна зала по акробатика, тенис кортове, тренировъчни игрища до зала „Арена Ботевград“. Георгиев припомни, че община Ботевград е първата газифицирана община в страната. Той представи своите приоритети за младите хора, ако бъде избран за кмет. Ще бъдат посторени две нови детски градини, ще бъде извършено разширение на ОУ“Н.Вапацрое“ и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“. Той посочи, че общината ще продължава да осъществява социална политика за младите хора – еднокатна помощ  за младите майки, изпращане на 150 талантливи деца през лятото на море и др. За възрастните хора ще продължи безплатното пътуване с автобус.

„Ако ни се доверите на 27 октомври, ние от МК ДИБО ще продължаваме да управляваме тази община по същия начин, така че тя да се развива съзидателно и да върви напред, във всяко едно отношение. Ще привличаме инвеститори, ще  строим училища, детски градини, спортни и детски площадки. Ние сме го доказали. Пред нас стоят много задачи. “, посочи  Георги Георгиев. Той добави, че ако бъде избран за кмет на общината, ще продължат дейностите за канализация по селата, ще се разширява газопреносната мрежа, ще се подменя водопроводната мрежа поетапно.

Сила, прагматичност и модерно управление. С тези думи описа работата на Георги Георгиев, като кмет на общината 12 години, Кольо Парамов  – бивш народен представител и съветник на Бойко Борисов. „Това е човекът, който направи всичко възможно Ботевград да се запише и прокламира, като един от най-успешните градове в България“, подчерта Парамов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *