Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кандидатът за кмет на БСП: Ботевградска община искам да стане привлекателна за младите хора,които да работят тук и да създават семейства

– От кога сте член на БСП, защо това е вашата партия?

От 2008г.съм член на БСП. Не бих казала, че това е партията на моето семейство, но казвам, че това е партията на мои съмишленици и много близки хора. Партията взе от личното ми свободно време, но ми даде възможност да се занимавам с политика, да вниквам по-задълбочено в политическия живот на страната, да изграждам мнение и да отстоявам позиции.

– Каква е причината да приемете номинацията за кмет?

Номинацията за кмет приех вследствие на много размисли и безсънни нощи,а не е плод на емоция и желание за доказване.След като получих номинации от всички партийни организации разбрах каква е подкрепата на партийните членове и тяхното желание да застана начело в предизборната борба. Желанието на всички беше кандидата ни за кмет да е партиен член. Доверието което ми гласуваха и надеждата за добро представяне на изборите е причината да приема номинацията.

– Кои са основните проблеми на община Ботевград и как може да се намери решението им?

-Основният проблем е остарялата водопроводна мрежа. Решаването му се състои в поетапна подмяна на остарялата водопроводна мрежа и въвеждане в работен режим на неработещите пречиствателни станции.

-Друг проблем е инфраструктурата-решението се състои в рехабилитация и модернизация  на техническата инфраструктура в Ботевград и селата.

-Подобряване на здравеопазването чрез модернизация на общинската болница и привличане на млади лекари и други медицински специалисти

-Осигуряване на качествено и професионално ориентирано образование чрез подобряване материалната база на учебните заведения

-Намаляване на престъпността и осигуряване сигурността на гражданите чрез разширяване на мрежата от видеонаблюдение.

– Разкажете за семейството и професията си.

Имам прекрасно четиричленно семейство.Съпругът ми е инжинер,синът ми е четвърти курс студент по медицина, а дъщеря ми е в 12 клас.

 По професия съм лекар и съм управител на практика за Първична медицинска помощ. Имам специалност Обща медицина и второ висше образование-Здравен мениджмънт.

– Като личен лекар всекидневно се сблъсквате с бюрокрация и проблеми в здравеопазването, кои са най-големите трудости в сферата и има ли „хапче“ за тях?

Като лекар казвам, че Здравето на хората е преди всичко. Когато човек е здрав има сили, желание и търси възможност да се справи с възникналите му проблеми.

Голяма част от хората живеят с мисълта,че здравеопазването е безплатно, а лекарят е длъжен веднага да реши проблема. Заради демографската криза населението ни застарява и проблемите при тях са много.Младите хора напускат страната и няма кой да се грижи за родителите им.Грижата за някои от тях поемат социалните и личните лекари.

Реформата в  здравеопазването продължава много години и въпреки това има много недостатъци.Време е всички граждани да си внасят здравните осигуровки,а не да чакаме да се разболеем и тогава да ги внесем.

Здравеопазването ще се подобри когато всеки си тръгне с парите т.е.колкото финансови средства си внесъл, толкова ще ползваш за преглед, изследвания или лечение,защото в момента здравната ситема е социална и солидарна.

– Кои трябва да са приоритетите, от които никой кмет или общински съветник не бива да отстъпва?

Създаване на условия за приоритетно развитие на икономиката в общината.

Кандидатстване по различни европейски проекти с цел промяна на облика на населеното място.

Рехабилитация и модернизация на техническата инфраструктура.

Осигуряване на качествено образование.

Подобряване на здравеопазването и повишаване на ефективността на прилаганите социални политики.

Активна политика за разширяване на предлаганите социални услуги.

Модернизация на материалната база и насърчаване на културния живот и туризма.

Опазване и подобряване на околната среда чрез разширяване на зелените площи.

Повишаване на ефективността в работата на органите на местната власт.

Установяване на коректни отношения между местната и централната власт.

– За какво мечтаете – както в личен и професионаелн план, така и за Ботевград и страната?

В личен план желая да продължавам да бъда обичана и ценена от моите близки.В професионален план мечтая за здрави и благодарни пациенти,защото когато лекарят види усмивката на излекувания пациент изпитва удоволствие от свършеното.

Ботевградска община искам да стане привлекателна за младите хора,които да работят тук и да създават семейства.

Мечтая в България да се върнат нашите сънародници от чужбина,всеки да работи според квалификацията си и да има правосъдие и сигурност за всички.

1 коментар на “Кандидатът за кмет на БСП: Ботевградска община искам да стане привлекателна за младите хора,които да работят тук и да създават семейства

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *