Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кандидатът за кмет на Трудовец – Димитър Русинов покани Володя Стоянов -Войводата да закрие предизборната му кампания

Предизборната кампания на кандидата за кмет на Кметство Трудовец – Димитър Русинов, издигнат от Коалиция БСП за България, бе закрита официално на 22 октомври с грандиозен концерт, в който участва Володя Стоянов- Войводата. Пред препълнената зала от гости, Димитър Русинов изложи своите предизборни ангажименти. По време на предизборната среща бе представена и кандидатската листа от 29 кандидати за общински съветници.

„Имаме изградена пътна инфраструктура,  имаме хубав център, който не се поддържа. Това, което  е било изградено, е оставено на произвола на съдбата. За това носим отговорност самите ние, а не само тези, които са ни управлявали . Така че е време да вземем съдбата  в свои ръце и да се опитаме отново да превърнем Трудовец в онова място, което всички мечтаем да бъде – красиво и спретнато село. Трудовец е едно от най-големите села не само в общината, но и в Софийска област, така че сме длъжни да му придадем по-добър вид“, каза кандидатът за кмет на БСП, в началото на своето обръщение пред присъстващите, сред които негови приятели и симпатизанти от страната.  

В проведените многобройни срещи с жителите на селото Димитър Русинов набеляза проблемите и придоби ясна представа, какви са те и как могат да бъдат решени. На първо място трябва да започне решаване на въпроса с водния цикъл. Приоритет номер едно е търсене на финансиране за подмяна на водопроводната мрежа, както чрез общински средства, или по европрограми или чрез чужди преки инвестиции. Ако бъде избран за кмет, Димитър Русинов ще има като ангажимент да проведе среща с посланиците на Китай, Катар и други азиатски страни. „Ще започнем преговори, как реално можем да докараме чужди инвестиции в селото. Общината отпуска средства , но те не са достатъчни“, заяви Димитър Русинов.

На следващо място той отбеляза като свой приоритет в бъдещата си работа като кмет да бъде решаване на въпроса с неработещите чешми. По този въпрос той вече показа действия и отремонтира чешмата на входа на Гробищния парк. За него  каза, че е гробище, а  не Гробищен парк в момента. „Той се намира в окаяно състояние и в неприветлив вид. За целта на първо време трябва да се подмени оградата, портите, да се изгради осветление и алеи , да се монтират пейки, да се довърши дома на покойника със санитарен възел и поставяне на дограма. Около парка е необходимо да се изградят тротоари, да се озелени , да се разшири пътя , водещ към него, добави Димитър Русинов.

Създаване на Обществен ред е следващата задача на младия кандидат-кмет. По думите му през последните 30 години се загуби връзката между кмета и жителите на селото. Идеята му е от всеки един от 14-те района на Трудовец да бъде излъчен представител и Общественият съвет да заседава веднъж месечно . На него да се посочват проблемите и идеи за тяхното решаване.

Димитър Русинов обърна внимание на обстоятелството, че Трудовец има един от най-хубавите централни части в България. Той припомни датата  на неговото официално откриване – 9 септември 1989 г. След повече от 30 години е необходимо той да се отремонтира. Същото е необходимо да се извърши и със Здравната служба, категоричен е Русинов. Според него следващата обществена сграда, която спешно се нуждае от ремонт е читалище „Никола Ракитин“. Жилищните блокове на центъра пък трябва да придобият съвременен вид, като се санират. „Моето желание е центърът да заприлича наистина на център – той е хубав , но не го поддържаме! Това е абсолютен грях“, смята кандидатът за кмет.

Пред присъстващите той сподели, че от туризма има много какво да се желае , не само в селото, но и в общината  като цяло. Селският туризъм може да носи приходи на местното население. Как да стане това? Според кандидата за кмет , който се занимава професионално с туризъм, е необходимо да се облагородят няколко местности около селото – да се ремонтира  пътя до Поп Нако, да се изгради екопътека до средновековния манастир „Св.Георги“ , както и да се търсят средства за неговата реставрация. Н а следващо място би могло да се мисли за възстановяване на древна крепост „Лалов камък“ , също и на „заслона „Вълково кладенче“.

До всички такива местности би трябвало да се изградят пейки, беседки, чешми, тоалетни , за да могат да се привличат на само местни жители, но и посетители от други дестинации“, категоричен е Русинов. Сред останалите предизборни приоритети на Русинов са взаимодействие с училищната институция и подпомагане нейната дейност; Развитие на спорта – стимулиране на всички видове спорт в селото; Поддържане културния живот в селото – продължаване провеждането на ежегодните издания на фолклорния фестивал „Златни нишки“.

Димитър Русинов изтъкна причините да се кандидатира за кметската длъжност. На първо място той посочи, че милее за родния край – тук е роден и израснал първите си 7 години. На следващо място, но не на последно, има желание да работи отговорно за благоустрояване на селото, за да може то да бъде привлекателно място за младите хора.

„Вашето село е родно място на не един или двама политици, които са оказвали голямо влияние върху обществено политическия живот на общината и на страната“. Това каза пред присъстващите д-р Веселка Златева, кандидат за кмет на община Ботевград. Тя изтъкна, че семейството на Димитър Русинов е помогнало не на един или двама трудовчани и жители на общината. Според нея младите хора са носители на новаторството, че са честни и търсещи промяна. Затова тя призова жителите на Трудовец да гласуват с бюлетина 56 за кандидата на БСП- Димитър Русинов.

„Днес имаме самочувствието, че село Трудовец е най-благоустроеното село в общината. Принос затова имат много хора, но един от тях завеща на своя внук да продължи неговото дело, макар и самият той да не е знаел. Това е Димитър Василев-МИБО. Димитър Русинов, носи не само неговото име, но и неговия хъс за работа, самоотверженост и отговорност да превърне Трудовец в селище от европейски вид.“, посочи Николина Цолова, водещ на предизборната среща, председател на общинската структура на БСП. Според нея приносът на семейството на кандидата за кмет за развитие на селото,е огромно.  Според нея най-младият кандидат за кмет на с.Трудовец, един от всичките осем, е достоен да ръководи селището, защото с личен пример доказа, че милее за родния край, като вече има зад гърба си няколко инициативи – съвместно ЧЕЗ бяха премахнати опасни клони на дървета, проведе разговори с жители на селото по актуални проблеми и така състави своя управленска програма, под негово ръководство бе отремонтирана чешмата на входа на Гробищния парк, която повече от десетилетие стоеше като паметник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *