Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Марин Бончовски: Готов съм да поема отговорността да надградя започнатото във Врачеш

Закриване на предизборната кампания се състоя тази вечер на кандидатите  за местсна власт от Колаиция БСП за България – д-р Веселка Златева и кандидатът за кмет на Кмество Врачеш – инж. Марин Бончовски.

Пред присъстващите в салона на Народно читалище „Събуждане“ инж. Бончовски отчете направеното през първия си мандат. Сред изпълнените му ангажименти преди 4 години са подмяна на довеждащия водопровод от водохващането на помпената станция, направен е проект на стойност 80 хил.лв. за цялостна подмяна на водопровода в с.Врачеш и Трудовец, изградени бяха сайвани на двата гробищни парка и църквата , изградена бе нова настилка изрязани бяха дърветата , на двата входа на параклиса бяха направени парапети, в двора на църквата бе възстановена  надгробната плоча на Майстор Вуно Марков и е прокарана канализация. “От встъпването си в длъжност мечтаех да направя площада по-крави и по-модерен. Направих първия чертеж, който предадох в общината, където той бе доразвит от арх. Георги Джотолов“, каза Бончоски.

Към реализираните дейности той добави ремонт на чешмата на Семян, насипани бяха много улици с фрезован асфалт. Асфалтирани бяха няколко улици, както и площадът на Маргинската чешма, направен бе параклис на Светите апостоли Петър и Павел, съвместно с Ловната дружина, направена чешма в градинката на долния площад, която  бе дарение от Иван и Красимир Инински. Въведена  бе традицията да се празнува националния празник – трети март, съвместно с жителите на селото и читалището , училището и детската градина, както и посрещането на Нова година със заря. Стана традиция провеждането на Фестивала на бъчвата, който се проведе през настоящата година за трети път. Направени бяха герб и знаме на село Врачеш.  Започнати са много неща, които ще трябва да се надградят.

Основните ангажименти на инж. Марин Бончовски за следващите 4 години са:

Подмяна на водопровода по проект на ПУДДОС  и асфалтиране на улиците

Поетапно възстановяване на тротоарите

Смяна на уличното осветление с LED осветление

Изграждане на детски площадки във всеки квартал

Подобряване на условията за спорт  – обновяване на футболното игрище при Бошоловата ливада и изграждане на спортен комплекс до стадиона

Изграждане на навеси при чешмите  – Маргинската, Ицовската чешма

Проектиране и изграждане на канализация на Маргинската махала

Реализиране на вертикална планировка на детската градина

Проектиране и изграждане на отоплителна нинсталация на салона на читалището.

Обновяване и реконструкция на църквата и прилежашщия й двор

Асфалтиране пътя и паркинга до Гробищния парк в долния край

Довършване почистването на реките Осеница и Чехковица

Ремонтиране интериора на Здравната служба

Проектиране и изграждане на велоалея между Ботевград и Врачеш

Популяризиране на селото като туристическа дестинация

Изграждане на екопътека от края на селото до местността Аязмото  и освежаване на пътя до манастира

Продължаване и надграждане на културния живот на селото

Традиционно провеждане на фестивала на бъчвата

Организиране провеждането на Детския празник на 1-ви юни

Изграждане паметник на генерал Гурко

Продължаване на участието в националната инициатива „Да почистим България“

Готов съм да поема отговорността и да надградя започнатото и само три неща трябва да останат от моето управление до сега  – герба и знамето на село Врачеш, Фестивала на бъчвата и преустройството на площада. За мен ще бъде чест и гордост ,ч е съм работил за жителите ан селото. Мечтая Врачеш да стане едно по-добро място за живеене и нашите ценности да са житейските и християнски добродетели“, каза в заключение инж. Бончовски.

„Това,че Коалиция БСП за България избра да закрие своята предизборна кампания  в с.Врачеш не е случайно. Преди 23 години моят живот ме събра с моя съпруг от село Врачеш. Преди три години кметът Бончовски ме покани да стана личен лекар във Врачеш. От 10 години се занимавам с политика, но вярвайте, че когато дойдат резултатите от изборите от село Врачеш ,аз ставам тъжмна. Време е вие – жителите на Врачеш да ме направите щастлива и да гласувате с бюлетина 56. Д-р Златева посочи, че в предизборната програма на инж. Бончоски се състои от 24 точки и няма сфера в нея, която да не засегната. ‚Моите пациенти знаят, че аз много държа децата да учат. Това ,което най-много искам, е образована нация. Срамно е в 7 ми клас да не можеш да четеш и пишеш, а за надарените деца = ще има стипендии. За деца на социално слаби семейства ще има летни лагери. За пенсионерите ще има безплатен автобусен транспорт от Врачеш до Ботевград. Хората с ниски пенсии ще имат коледни и Великденски добавки. Нужни са повече лични асистенти, защото страната е застрашена от демографска криза, тъй като младите хора напускат страната и няма кой да се грижи за техните родители. На следващо място д-р Златева заяви, че е нужно да има Обществени съвети по селата, които да подпомагат работата на кмета. ‚“Освен, че ще бъдат проводници на желанието на хората, те ще контролират изпълнението на поставените задачи“, добави Д-р Златева. Те посочи, че предстои модернизиране сградата на общинската болница. По този повод кандидатът за кмет  обяви своето предложение да се  поеме част от квалификацията на младите лекари , за да могат след това да останат на работа в болницата. На следващо място тя  призова живеещите в селото да пазят новоизграденото футболно игрище. Пътят до манастира да бъде отремонтиран и да се изгради екопътека.  Привличането на младите хора в управлението на Кметството и Общината е също един от приоритетите на кандидата за кмет на общината. Мотивът и бе ,ч е те са носители на новите идеи. За листата на БСП тя каза, че е съставена от хора с доказан професионален път, с изградена гражданска позиция – лекари, педагози, икономисти, спортисти и т.н. Накрая д-р Веселка Златева призова присъстващите да гласуват за кандидатите на БСП с бюлетина 56. „Защото ние сме готови да поемем управлението на общината на основата на прозрачност, компетентност и градивност‘, каза в заключение д-р Веселка Златева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

1 коментар на “Марин Бончовски: Готов съм да поема отговорността да надградя започнатото във Врачеш

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *