Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОУ“Н.Й.Вапцаров“ – участник в Национална програма „Иновации в действие“

По повод реализирането на  НП“Иновации в действие“, Модул 1 и 2 „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации“, се  проведе среща в Самоков на училищни екипи от три основни училища. Това бяха ОУ  „Митрополит Авксентий Велешки –гр. Самоков  и партньорите по проекта ОУ“ Н.Й. Вапцаров  и СУ“ Константин  Преславски“- гр.Варна.

Дните започнаха с откриване на дейностите от директора на самоковското училище, г-жа Ирена Коцева.

Представителната изява на домакините включваше  интегриран урок на тема „Особености на самоковския фолклор“ по иновативен проект-„Фолклорното наследство“ – платформа за изграждане на можещи  и мислещи личности. След урока , всички се  включиха в празнично шествие „Народните будители“ съчетано с поетично – музикална програма в центъра на Самоков.

На проведената  кръгла маса се представи  филм , който  отразяваше дейностите  през  целия период на иновацията. Основен акцент бяха интердисциплинарните уроци.

Осъществи се разговор – дискусия „Иновативни методи на преподаване.

Директорът на ОУ“Н.Й.Вапцаров“ Петя Кочкова сподели за иновацията, по която започва работа училището от настоящата учебна година –„Steam и дигитална математика“. Тя разказа за приложението в урочните единици на  Mozabook , Енвижън, Енвижън плей , Google classroom и други електронни платформи.

Интересен момент   беше  посещението на Сарафската къща – партньори на иновацията. Споделени бяха  темите на обучение  в извънкласните и извънучилищни дейности на училището домакин. Гостите се насладиха на специално подготвеното  от  ученици църковно пеене.

Посещението на късноантичната римска крепост Цари Мали град ,допълни с интересни факти  и събития представянето  на самоковския регион.

Открити уроци в края на ноември  ще представят учителите от ОУ“Н.Й.Вапцаров“ –гр.Ботевград, пред колегите си от Самоков.