Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Димитър Димитров положи клетва като кмет на община Етрополе. Марин Маринов бе избран за председател на ОбС

Днес, 6 ноевмри, се състоя първата тържествена сесия на Общински съвет Етрополе. Новоизбраният кмет на община Етрополе Димитър Димитров положи клетва пред областния управител на Софийска област – Илиан Тодоров, който му връчи символите на властта – огърлието и символичния ключ на града. Гост на тържетвената церемония бе и Мая Цанова- Главен секретар на Областната администрация на Софийска област.

Тържественото първо заседание бе водено от най-възрастния общински съветник Линко Лилов (ГЕРБ).

След проведено тайно галсуване бе избран за председател на Общински съвет Марин Маринов (ГЕРБ), който ръководеше Общинския съвет в предходния мандат. Той изрази благодарностза подкрепата, която е получил от всички политически сили. „Уверявам ви, че оценявам високо, така както оценявах предходните 4 години високоградичните критики и добрите предложения, които се получаваха от всички политически сили“, заяви Маринов. По думите му предходния мандат е бил конструктивен и воден в духа на дилога. Той пожела за в бъдеще Общински съвет да работи за благото на Етрополе и неговите жители. ‘Да няма поличиески разделения и те да не господстват, да има добър дух и желание за работа в името на обществото“, пожела председателят на Общински съвет Етрополе.

Изборът на Марин Маринов бе осъщетвен чрез тричленна комисия в състав – председател Мила Мначева (ВМРО),Евелина Гергова (ГЕРБ) и Владмир Александров (БСП) . Тайният избор бе осъществен на основание чл.24, ал.1 от Закона местното самоуправление и местната администрация


Новоизбраните общински съветници по традиция също положиха клета. На всеки един от тях бе връчено удостоверение. Клетва положи и новоизбраният кмет на с. Малък Искър- Марин Маринов.

Отец Огнян Георгиев от църковен храм „Св. Архангел Михаил“ извърши водосвет за здраве и благоденствие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *