Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Инициативата „Мениджър за един ден“ се състоя в Община Ботевград

Инициативата „Мениджър за един ден“ се проведе и в Общината на Ботевград. Днес няколко младежи имаха възможността да застанат на различни важни позиции.

Виктория Луканова от Х клас зае позицията на зам. кметът Цветелин Цветков. През днешното гостуване Виктория ще научи за всичко, което един зам. кмет прави. Първоначално си поговорихме за бъдещите й планове, но тъй като тя е дете нещата не са точно конкретизирани.“, каза той. Г-н Цветков обясни, че двамата заедно ще посетят различни обекти, за да може младата дама да вникне по-добре в нещата. Виктория Луканова каза: „Интересно ми е да разбера, какво е да ходиш на работа. Искам да опровергая мнението на хората, че зам. кметът не прави кой знае какво, защото знам, че неговата работа е доста сложна. Засега съм се насочила към това да бъда доктор, но времето ще покаже каква професия ще си избера. Със сигурност знам, че искам да остана в България и ще търся реализация тук“.

Следващият участник в инициативата „Мениджър за един ден „- Стоян Стоянов, бе на позицията Директор на дирекция “ Сигурност и обществен ред“, която ръководи Деян Николов. Стоян е ученик в ПГТМ „Христо Ботев“.

Никол Нецовска бе началник на отдел „Хуманитарни и социални дейности“. Тя сподели, че й е изключително интересно и приятно днес да е в общинската администрация.

Позицията на кмет и зам. кмет едновременно зае Милен Яничков от ППМГ „Акад.проф. д-р Асен Златаров“. Неговата позиция е кмет, но поради факта, че Г-н Гавалюгов все още не е положил клетва, младежът заема и двете позиции. „Родом съм от Враца, но от дълго време живея в Ботевград. XII клас съм. Проектът ми дава възможност да видя какво е да си кмет на Община Ботевград, да изпълняваш своите задължения отговорно и позицията ти да е толкова важна. Това ще ми помогне да се ориентирам какво искам да работя. Ако съм кмет бих подновил асфалта на улиците, тъй като вече имам собствен автомобил и улиците не са в много добро състояние.“, каза Милен.

Всеки един ученик получи сертификат за участие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *