Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Осмокласничката Николета Гошова от ТПГ „Ст. Панчев“ спечели второ място в конкурса на Областна администрация „Мисия Будител“

Техническа професионална гимназия „Стамен Панчев“ Ботевград взе участие в обявения конкурс на Областна администрация – София област, по случай 1-ви ноември – Ден на народните будители. Ученичката Николета Росенова Гошова, от 8-ми „В“ клас, участва в конкурса на тема „Мисия Будител“ и спечели второ място във възрастова група 8-12 клас.

„Дадох всичко от себе си, с много подготовка и усилия да представя училището на областно ниво“, сподели Николета. За конкурса тя се подготвя от месец октомври. Осмокласничката е изненадана от класирането и изрази радостта си да бъде избрана от преподавателя си по Български език и литература-Рени Нинова.

„Спрях се на Николета да представи училището в конкурса, защото още в началото на учебната година видях, че тя е едно езиково грамотно дете, което има  литературен усет, добър езиков изказ и още повече, че тя участваше в програмата по случай откриване на новата учебна година“, това сподели пред репортер на botevgrad.news преподавателят.

На 16 декември предстои патронен празник, на който на Николета и други ученици ще им бъде дадена възможност да се изявят.

Всички учители и училищното ръководство поздравяват Николета Гошова, за достойното представяне и й пожелават нови творчески успехи!