Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Румен Гунински положи клетва като кмет на община Правец. Цвети Владимирова е новият председател на ОбС

Новоизбраният кмет на община Правец Румен Гунински положи клетва днес за трети път – за мандат 2019-2023, съгласно заповед на областния управител на Софийска област Илиан Тодоров. Председателят на Общинската избирателна комисия в град Правец Катя Клечкова връчи удостоверенията за избор на кмета на общината , кметовете на кметства и общински съветници.

С решение 68 от 28 октомври 2019 г на ОИК-Правец са избрани следните общински съветници, 11 на брой: Бистра Драганова, Емилия Цайкова, Иван Донков, Иван Иванов, Иво Начев, Николай Яхов, Павлин Цветков, Силвия Станева, Цветелина Владимирова, Цеца Георгиева, Цеца Василева.

Кметът Румен Гунински положи клетва, повтаряйки клетвените думи след Галя Георгиева- зам.областен управител на Софийска област. Георгиева връчи на Гунински символите на Правец- огърлица на кмета и ключа на града. Гунински след това положи подпис върху клетвения лист. Последва заклеване на общинските съветници, в името на Република България и интересите на гражданите на общината.

С решения от  28 октомври 2019 на ИОК-Правец са избрани за кметове на Кметства, както следва:  Наталия Георгиева – Разлив, Кметство Джурово – Стоян Стоянов, Кметство Осиковица – Бистра Георгиева, Кметство Осиковска Лакавица – Георги Лазаров. Всички те положиха също клетва.

След официалната церемония  по встъпване в длъжност на кмета на общината, кметовете на  кметства и общинските съветници Галя Георгиева приветства всички тях. „Днес  ние слагаме ново начало, вие отново спечелихте доверието на гражданите, с енергичната си и сърцата работа. Водете се от писаните закони, но и от  законите на човечността, морала и етиката. Водете здрав и конструктивен диалог, взимайте мъдри решения в интерес на всички жители на общината“, заяви Галя Георгиева. Тя пожела успешен мандат и ползотворна работа.

Почетното председателство на тържествената сесия бе предоставено на Иван Донков, председател на ОбС на БСП-Правец.

Първата тържествена сесия на Общински съвет-Правец протече с избор на председател на  Общински съвет. С пълно болшинство бе избрана Цветелина Владимирова – досегашен зам.председател на ОбС  в предходния мандат. Владимирова е директор на ОУ“В.Левски“ Правец.  Тя бе избрана, след проведен таен вот, който бе осъществен чрез тричленна комисия по избора с председател Павлин Цветков и членове Емилия Цайкова и  Силвия Станева. Цвети Владимирова изрази надежда, че конструктивният диалог в мандат 2019-2023 ще бъде основен инструмент за работа. Заседанието продължи с вземане на решение за  определяне на временна комисия за изготвяне на проект на Правилник за дейността и организацията на Общински съвет, на постоянните комисии и взаимодействието им с общинската администрация. Прието бе нейното предложение комисията да се състои от трима членове, с председател Павлин Цветков.

Цветелина Владимирова – председател на Общински съвет-Правец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *