Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Улично куче напада хора в центъра на Ботевград

Улично куче нападна внезапно 12-годишен ученик, като се опита да захапе крака му. Неприятната случка се разиграла в началото на седмицата в района на ул. „Гурко“ меджду хотел „Ботевград“ и Ритуалната зала. „Кучето вървеше покрай нас и когато трябваше да се разминем, то внезапно се спусна в краката на сина ми. Разлая се и се опита да го захапе за крака, но не успя и само му разкъса анцуга.“– сподели за Botegrad.news разтревожената майка и е категорична: „Синът ми по никакъв начин не го е предизвикал – нито с жестове, нито с думи или по какъвто и да е начин… всичко стана за секунди. Имаше много хора, които бяха възмутени!“.


За щастие, момчето се разминало само със скъсан анцуг, но, по думите на очевидци, в рамките на няколко минути въпросното куче е нападнало още двама души, а на следващия ден – още един ученик. Майката на пострадалото момче е подала сигнал към Общинска администрация минути след инцидента. Отговорното лице – екологът на Общината Ева Нишева е поела ангажимент да реагира максимално бързо. Въпреки подробното описание на кучето и мястото, не е ясно какви точно мерки са предприети, тъй като въпросното куче продължава да обикаля района (снимката, която виждате е направена два дни след инцидента), както и продължава безпричинно да напада хора.

1 коментар на “Улично куче напада хора в центъра на Ботевград

  1. В града има много бездомнни кучета,които са агресивни,центъра е пълен и хората се страхуват,трябва да се помисли по въпроса,кметът да се заеме?????????????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *