Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

БК Балкан надигра Ямбол със 112:86

Балкан спечели убедително седмата си победа в Националната баскетболна лига, за да запази първото място. Отборът наЙовица Арсич победи без проблем като домакин Ямбол със 112-86 , след като водеше с двуцифрена разллика почти през целия мач в ”Арена Ботевград“.

В следващия си мач в сряда на 27 ноември шампионите от Ботевград приемат Сьодертеле Кингс в последен мач от ФИБА Къп. Двубоят е от 19:00 часа в „Арена Ботевград“. 

Мачът започна оспорвано в първите минути , но след няколко грешки на съперника Балкан се възползва и поведе бързо с двуцифрена преднина 15 точки при 31-16. Двата отбора не се влагаха много в защита и отбелязаха общо 52 точки в първия период като нашите имаха аванс от 10 след него и 83% стрелба от средно разстояние 10/12. Ямбол свали на няколко пъти пасив до 7 в началото на първия период, но Балкан не срещна трудност отново да качи. Матушев поведе Ямбол с 15 точки в първото полувреме, за да свали отново под 10, но на почивката Балкан отново дръпна със 17 при 61-44. Ямбол започна второто полувреме по-добре със серия 12-3, за да свали до 12, но тройка на Алекс Симеонов и добро включване на Радонич вдигнаха 20-точков аванс на “зелените”. До края Балкан подддържаше солидна разлика, за да спечели. 

Крис Минков пропусна двубоя за Балкан заради лек проблем с ръката, а всички играчи в състава на „зелените“ успяха да се разпишат. Най-резултатен за успеха на Балкан с 19 точки бе капитанът Митко Димитров. Кени Хол реализира 17 и  овладя 12 борби, Марко Радонич имаше 16 точки. Дейшон Найт имаше 15, а 17 добави също Алекс Симеонов. 

За Ямбол в състава не бе Георги Сираков, а най-резултатен с 23 точки бе Александър Матушев. 17 точки добави сръбският център Петър Вукович, а Дарин Иванов се включи с 11 точки, 7 борби и 7 асистенции.  

Източник: balkan-basket

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *