Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Националният протест днес се премести от Народното събрание към Министерски съвет

Протестиращите настояват за оставка на правителството, предаде репортер на БГНЕС. Те са се събрали пред сградата на Народното събрание. Организатор на протеста е партия „Възраждане“.

Причините за исканията им, според самите тях, са многобройни: водната криза, демографската катастрофа, кризата с въздуха и боклука, отказа от валутен суверенитет, застрашаването на финансовата стабилност, полицейския произвол. Протестиращите смятат, че няма сфера в управлението на страната, която да не е в сериозна криза.

Митингът бе насрочен за 12 ч, а мерките за сигурност са засилени. На място има няколкстотин полицаи.

От двете страни на Народното събрание бяха паркирани десетки бусове на полицията и жандармерията. Пред самия парламент имаше две редици служители на реда.

На митинга развяват знамена на „Възраждане“ и националния флаг и звучат патриотични песни. Повечето от протестиращите бяха поддръжници на партията на Костадин Костадинов. Има и представители на ПП „Мир“ , БСП и граждани.

Събират се подписи за провеждане на референдум срещу приемането на еврото и за „участие на хората в управлението на държавата“.

Малко след 13 ч протестът тръгна към сградата на Министерския съвет под звуците на тъпан.

Партията на Костадинов обяви протеста пред парламента веднага след като държавният глава Румен Радев свали доверието си към правителството на Бойко Борисов. Затова се пред Народното събрание отидаоха не само поддръжници на Възраждане, но и хора, които са на страната на президента в противопоставянето му с правителството.

Днес „Възраждане“ вече настоява за оставка на цялото правителство Борисов-3.

Българи, време е да направим следващата стъпка по пътя към свободата, зоват следовниците на Костадинов, чиято политическа ориентация е сглобка между национализъм и безрезервна подкрепа на политиките на руския президент Владимир Путин.

Самият Костадинов, който бе кандидат за кмет на Варна на последните избори и дори стигна до балотаж, в редица медийни публикации е наричан Костя Копейкин заради залитането си към Кремъл.

„Взеха ни въздуха! Взеха ни водата! Рекетират бизнеса! Политиката на правителството е вредна за всички нас! Налагат СЕТА, ЕRM2 (чакалнята на еврозоната), наредба Н-18 за касовите апарати и Закона за социалните услуги (ЗСУ)! Държавният рекет става все по-видим и решението е едно: ОСТАВКА – СЪД – ЗАТВОР ЗА УБИЙЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!“, пишат в поканата за протест от Възраждане.

Източник: Off News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *