Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

БАЛКАН Е НА ФИНАЛ ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ!

Балкан ще има възможност да вдигне Купата на България отново след 32 години! Отборът на Йовица Арсич надигра на полуфинал Рилски спортист с 82-74 след инфарктен полуфинал в “Универсиада” и утре отива на финал срещу Левски Лукойл. Мачът е от 18:00 часа в зала “Универсиада”. Крис Минков бе избран за най-полезен играч на мача.

Мачът бе истинска драма като Балкан загуби двуцифрен пасив от 13 точки в средата на последната част, за да стигне до равенство 2 минути преди края. Ключова тройка на Крис Минков изведе Балкан с 5 напред. 

Срещата започна много равностойно в първите пет минути на мача и загатна за интригуваща среща още отначало. Двата отбора си разменяха няколко пъти водачеството в първите минути като никой не успяваше да се откъсне с повече от 3 точки напред. След две поредни тройки на Крис Минков и Дейшон Найт Балкан поведе за първи път с 6 при 21-15 по-малко от две минути преди края на първия период. До края шампионите увеличиха още преднина и след първите 10 минути водеха с най-голямата си разлика до момента от 8 25-17. Три минути след началото на втората част самоковци свалиха на 2 точки при 27-25. Рилски започната втората част със серия 13-5 след две тройки на Желев като се доближаваше постепенно до Балкан. Нашите допуснаха няколко поредни грешки в нападение и позволиха на съперника да изравни за 30-30. Тройка на Дейшон Найт отново изведе Балкан напред при 35-32, но Рилски не позволяваше на нашите да направят преднина. 1:16 преди края на полувремето след фаул и техническо на Дейшон Рилски отново бе само на точка зад ботевградския тим.  

Кейси Бенсън и Марко Радонич дадоха подем в играта на Балкан с две тройки за начало на второто полувреме. Нашите направиха серия 10-2 за малко повече от 2 минути, след която за първи път направиха разликата в своя полза двуцифрена 13 точки –  (51-38). Рилски отвърна със серия 11-3, за да свали на няколко пъти до 6 точки и да върне отново интригата в мача. 2:38 преди края след грешка на Кени Хол тя падна и до 5, но тройка на Кейси Бенсън веднага я вдигна. Минута и половина преди края на третата част Балкан остана бе Митко Димитров заради натрупани пет лични нарушения. Въпреки това Балкан отново качи и след третата част си върна двуцифрена преднина от 11 точки. През цялата последна част балканци запазиха преднина над 10 точки, за да се доближат все повече до мястото си на финал. 

Тимът на Хаджисотиров нямаше намерение да се отказва и започна да топи разликата.  Балкан нямаше кош 3 минути и половина, за да позволи на Рилски да направи равенство 2:45 минути преди края а 75-75. Двата тима изпусна няколко пъти в ответните атаки. Дейшон бе фаулиран и не трепна от фаула, за да издърпа Балкан отново напред с 2. Рилски изпусна в ответната атака, а Крис Минков вкара ключова тройка минута и половина преди края, за да вдигне ботевградската публика в “Универсиада” на крака. До края нашите удържаха успеха!

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *