Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

От днес в ОУ“В.Левски“ Ботевград зaпочнаха отворените дни, посветени на патрона на училището

„Дните на отворените врати обявявам за свободни за всички, които искат да дойдат да видят, как вие ученици творите и живеете с примера на Васил Левски. Сигурна съм , че тези дни ще бъдат празник за всеки един от вас – ученици и учители, не защото ще отбележим в края на отворените дни годишнината от обесването на Левски, а защото ще отбележим деня, в който той става безсмъртен“. С тези думи зам. директорът на ОУ“В.Левски“ Галя Божкова постави началото на поредицата от мероприятия, посветени на патрона на училището.

„Това е денят, в който Левски е станал пример за нас и вече 147 години никой не го е забравил, след неговата смърт. Напротив – той продължава да бъде пример за всички и вие сте доказателсвто за това, защото знаете много за него“, добави зам.директорът.

Отворените дни, посветени на патрона на училището бяха открити с кратка музикално-поетична програма, която представиха ученици от 3,4 ,5 и 6 клас. Дните в чест на Левски тази година ще преминат  под мотото „Левски завинаги подвиг остава“.

В края на програмата учениците с много патос изпълниха химна на училището „Апостоле, Апостоле“. Последва Час на класа в Начален етап.Учниците бяха изработили, заедно със своите класни ръководители табла, посветени на живота и делото на Васил Левски. В часа на класа те рецитраха стихове за него и пяха песни. Учителите пък представиха на своите възпитаници интересни случки от живота на националния ни герой.

В следващите няколко дни до 18 фверуари учениците ще участват в различни викторини и спортни състезания. Възпитаниците на училището учстват и в общинските игри по футбол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *