Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Над двадесет винопроизводители се включиха в надпреваратаза за Цар на виното Трудовец

Трудовчани отпразнуваха Трифон Зарезан във вилна зона „Лозята“ заедно с официалните гости Борис Борисов /зам. кмет на Община Ботевград/, Стефка Граматикова /секретар на Община Ботевград/. Царица на лозята стана Габриела Петкова, а Цар на виното стана Цветозар Иванов, който не присъстваши на празненството. Той бе заместен от Васил Коцев, който заедно с Габриела Петкова и г-н Еленков Иванов заряза лозята. За забавлението на присъстващите се погрижиха децата от Детски танцов състав с.Трудовец, музиканти от НЧ „Заря 1895“ – Правец и певиците Дияна Николова и Весела Христова.

Над двадесет винопроизводители се включиха в надпреварата. Журито бе в състав: Веселин Тодоров /Цар на виното в Ботевград от миналогодишната дегустация/ Дарина Гергинова /агроном/ Владимир Иванов, който заема призови места на празника всяка година, Иво Каменов и Кирил Вутов /традиционни винопроизводители от Трудовец/. За дегустацията отговаряше Васил Коцев.

„От сърце желая на всички лозари, винопроизводители и любители на виното да бъдат здрави! Нека Св. Трифон дари на всички трудовчани много благодат! Честит празник!“, каза Еленко Иванов, кмет на с. Трудовец.

„Изключително съм благодарен, че успяваме да запазим нашето културно наследство и се надявам, че и през следващите години ще бъде така! Изключително съм изненадан от големия брой участници в съревнованието за Цар на виното.“, каза Борис Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *