Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Изложбата на Венетка Нитова и сина ѝ Викторио Нитов бе открита днес

Днес от 17:30ч. бе открита изложбата „Светлината в твоите и моите очи“ на художничката Венетка Нитова и сина ѝ Викторио Нитов. Венетка Нитова се занимава с изкуство от дълги години, а синът ѝ Викторио Нитов открил страстта си към фотографията наскоро.

„Много ми е приятно, че в крайна сметка тази изложба стана факт! Исках да се състои миналата година, защото тогава се навършиха 20 години от моята първа самостоятелна изложба. По този повод издадох и моята малка книжка със стихове и снимки на картини. Поради ред причини във времето изложбата не се състоя тогава, но пък съм още по-щастлива, че се случва, защото заедно с картините ми може да разгледаме и първите фотографии на моя син!“, каза г-жа Нитова. Тя получи поздравления от Литературния клуб на Ботевград за премиерата на книгата си „Малко думи, малко цветове и много любов!“.

Младият фотограф пътува много и в България, и в чужбина. Той заяви, че го очаква екзотична дестинация, която ще можем да видим през неговия обектив. „Никога не бях осъзнавал, че фотографията е моята страст. Просто един ден сам си направих подарък за рождения ми ден и си купих фотоапарат. Тогава осъзнах, че това е нещото, което ме влече. Природата е най-любимото ми нещо за снимане. Обичам да запечатвам моменти като залези, малки животинки и насекоми, разцъфващи цветя.“, каза той.

Венетка Нитова обяви една от своите картини на търг и заяви, че средствата от търга ще бъдат дарени за Янис Зеринов, който наскоро имаше рожден ден. Детето страда от Детска церебрална парализа. „Иска ми се да направя един по-специален подарък!“, каза тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *