Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Публична лекция и дискусия на тема: „Модел за устойчиво развитие на туризма в община Ботевград” ще се състои на 26 февруари

Общинска библиотека „Иван Вазов” гр. Ботевград и Международно Висше Бизнес Училище – Ботевград организират на 26.02.2020 г. от 14.00 ч. в Библиотека „Иван Вазов” публична лекция и дискусия на тема: „Модел за устойчиво развитие на туризма в община Ботевград”. Събитието ще бъде с продължителност 2 часа и включва следните модули:

Представяне на монографията „Модел за устойчиво развитие на формираща се туристическа дестинация по примера на община Ботевград” 

Лектор: доц. д-р Йордан Йорданов, зам.-председател на Сдружеине „Туризъм”

Презентация на тема „Как да превърнем община Ботевград в атрактивна туристическа дестинация – резултати от проучванията до момента” 

Лектор: д-р Десислава Алексова, главен асистент в МВБУ и експерт в Българска туристическа камара

Дискусия: „Предложения и препоръки за устойчиво развитие на туризма в община Ботевград и сътрудничество между заинтересованите страни” 

Модератор: д-р Десислава Алексова 

По време на първите два модула ще бъдат представени основните цели, приоритети и предложения за развитие на туризма, включени в монографията на д-р Алексова и Стратегията за устойчиво развитие на туризма в община Ботевград 2019-2025 г., а по време на дискусията ще бъдат обсъдени реални възможности за реализиране на част от представените предложения и потенциално сътрудничество между заинтересованите страни: общинска администрация Ботевград, образователни, културни и просветни институции на територията на общината, представители на местния бизнес и активни граждани. 

Покани са изпратени до общинска администрация Ботевград, Общински съвет и останалите заинтересовани страни. Вече получихме потвърждения за участие от МИГ Ботевград, представители на кметства и общински съвет, местни предприемачи, учители, читалищни дейци и активни граждани, участвали в проучванията за туризма. 

Монографията на д-р Десислава Алексова на тема „Модeл за устойчиво развитиe на формираща сe туристичeска дeстинация по примeра на община Ботeвград” излезе от печат през месец декември миналата година и вече е разпространена в университетските библиотеки в София и страната, както и в читалищните библиотеки в община Ботевград.  


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *