Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

274 981 лв за съфинансиране на проект за ремонт на ДГ“Детелина“ Скравена гласуваха съветниците в Ботевград

Общински съвет – Ботевград отпусна сумата от  274 981 лв. за реализацията на проект „Детска градина „Детелина“, с. Скравена – втори етап: Вътрешни преустройства, подмяна на инсталации и благоустрояване на дворно пространство“, представляващи съфинансиране в размер на 69.62 % от общата стойност на проекта. Двадесет и четири съетници подкрепиха Докалдната записка.

С Решение на Общински съвет – Ботевград от 19 декември 2019 г е дадено съгласие както за кандидатстване по Проект „Красива България“ при Министерство на труда и социалната политика за финансиране на проект за ДГ „Детелина“, с. Скравена, така и за осигуряване на необходимото съфинансиране, представляващо до 70 % от стойността на проекта.

С решение на Управителния съвет на Проект „Красива България“ горепосоченият проект на община Ботевград е одобрен за финансиране и реализация. Съгласно указанията за изпълнение на проекти по Проект „Красива България“, е необходимо община Ботевград да осигури предвиденото съфинансиране в размер на 274 981 лв., представляващи 69.62 % от общата стойност на проекта.

Сто и двадесет хиляди лева е националното съфинансиране, съобщи кметът Иван Гавалюгов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *