Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Колективът на ОУ„ Н. Вапцаров“ Ботевград изпрати днес писмо-възражение до кмета на общината Иван Гавалюгов

Колективът на ОУ„ Н. Й. Вапцаров“ Ботевград изпрати днес писмо-възражение до кмета на общината Иван Гавалюгов относно публикация в медиите със заглавие Отворено писмо до Директора и колектива на ОУ „ Н. Й. Вапцаров“- град Ботевград. Възражението е придружено със списък от подписалите се 94 човека от колектива на училището.

В писмото-въражение колективът на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ – град Ботевград изразява категоричното си несъгласие за пореден път да бъде  въвличан в политическите игри и манипулации на кмета на община Ботевград г-н Иван Гавалюгов.

Текстът на възражението гласи:

Почитта и уважението  към великите личности се формира в ежедневната образователно- възпитателната работа.

Да се използват делото и подвига на Левски за политически дивиденти, е недопустимо.

В една малка община, при положение, че кметът е и родител на ученик от училището, да се общува чрез медии, е израз на неуважение и  липса на политическа и управленческа култура.

Изпратената покана от общинска администрация до училището е на имейл адрес, който от 18.11.2019 г. не се използва и затова  писмено сте уведомен.

Обявеният час на честването паметта на Левски  не  е съобразен с учебното време в образователните институции.

В Основно  училище „ Н. Й. Вапцаров“ за всеки  празник се провеждат десетки  мероприятия –  художествено- музикални, спортни, художествени и пр. ,както в отделните паралелки, така и общоучилищни. /I – IV клас – часове, посветени на Васил Левски,V–VI – видеофилм „Левски“ – Проект на Българската история и вътрешно класна викторина, VII клас – „По стъпките на Левски“ – посещения на паметника на Васил Левски и всички паметници, свързани с Орханийския частен комитет, изготвяне на информационно табло с факти за живота и делото на Васил Левски./

Тревогата Ви  е фалшива и напълно излишна.  В учебните програми във всеки клас са предвидени десетки теми за исторически личности  и събития в почти всички учебни предмети. В училището се прилага успешно интегрираното обучение и учениците имат достатъчно  знания.

Организацията, която  създавате, не включва обособено място за ученици,  което да гарантира видимост и чуваемост. Приоритетно възрастните лица, които ще поднасят венци, застават по цялата дължина  и децата трябва да гледат гърбовете им. / споделено от ученици  и учители/.Чистотата и светостта на делото на Васил Левски изключват подобна медийна загриженост. С това за пореден път доказвате, че използвате училището  за политически цели.

Използваме настоящата кореспонденция, за да припомним, че колективът вече пета година очаква обещаното помещение за обедно хранене на учениците от I до IV клас / 250 ученици/, които обядват на чиновете.

Очакваме изграждане на класни стаи, необходими за преминаване на една смяна.Кметската институция трябва да проявява загриженост към действително важните проблеми на училището, чрез практически реализирани дейности.

ПЕТЯ КОЧКОВА

ДИРЕКТОР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *