Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

С тържество бе отбелязан Националният празник – 3 март в с.Литаково

Празникът започна с издигане на знамената на България и Европейският съюз.Той продължи със слово на кмета Пешо Младенов и председателя на НЧ „Светлина-1900″ , рецитал на младежи от село Литаково , група за автентичен фолклор при НЧ“ Светлина“ и Иванина Петкова с изпълнение на песента „Мой роден край „.
Бяха поднесени венци и цветя от Кметство с. Литаково, НЧ „Светлина-1900“, Детска градина, партийната организация на БСП, пенсионерски клубове, Съюз на запасните офицери гр.Ботевград.
Тържеството завърши с български народни хора, в изпълнение на Литаковска духова музика по Национална инициатива пробуждане с хоро.

„Днес имаме гордостта и честта да празнуваме националното Освобождение. На този ден всички ние се прекланяме пред подвига на руските воини и пред всички участници в Руско-турската война, оставили костите си тук и по българската земя. Днес празнуваме сободата на България, сободния български дух и национална идентичност. Днешният ден е мост между нас и нашите предци. Трети март е урок за нашето самозсъзнание и надежда за това да бъдем единни в името на просперитета на нашето село“. Това каза кметът Пешо Младенов. Той пожела здраве, усмивки и вяра в утрешния ден на всички литаковци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *