Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„МБАЛ – Ботевград“ с нов бус за превоз на пациентите от отделението по хемодиализа

„МБАЛ – Ботевград“ раполага с нов бус „Форд“ за превоз на болните от хемодиализа. Местата в буса са 6+1. Общата му стойност е 59 000 лева.
30% от тази сума е авансовата вноска, която бе подсигурена от Община Ботевград. Жителите, които се възползват от услугите на хемодиализата в Ботевградската болница са от община Правец, община Етрополе, община Тетевен и община Ботевград. Към момента пациентите са общо 34. Лекарите, които се грижат за тях са двама, а сестрите са 6.

„Към момента микробусът не струва нищо на болницата, тъй като е закупен с обществена поръчка на лизинг. Лизингът, който е около 800лв. на месец ще бъде поеман от болницата. Може би някои от другите общини, чиито жители се възползват от услугите на хемодиализата в Ботевград, ще решат да помогнат. Вярвам, че в новото превозно средство пациентите ще се чувстват по-удобно“, каза Пламен Китанов, управител на болницата.

„Това беше последната стъпка, която трябваше да изпълним, за да може да обезпечим изцяло обслужването на болните от хемодиализа. Още през миналата година д-р Китанов ни информира, че превозното средство, с което пациентите се превозват е в изключително незадоволително състояние. Първоначалната вноска е платена със средства, които предвидихме в бюджета за 2020г. в размер на 13 200лв.“, заяви Борис Борисов, зам.кмет на Община Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *