Две автобусни спирки, покрай автомагистрала „Хемус“ над Ботевград, ще бъдат разкрити

През територията на Община Ботевград преминава автомагистрала „Хемус”, по която преминават всички автобусни линии по направлението София – Северна България. Във връзка с подобряване транспортното обслужване на населението и искания на граждани на общината да ползват автобусните линии за придвижване до и от различните градове в Северна България, се налага да бъдат определени автобусни спирки, на които да могат законно да спират автобуси, пътуващи по тези направления.

Съгласно чл. 20, ал. 1 от Закона за автомобилните превози междуселищните автобусни линии задължително се обслужват от официално обявени от общините автогари и автоспирки по съответните маршрути.

В тази връзка кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов ще предложи на Общински съвет Ботевград на извънредната сесия утре, да определи по една автобусна спирка в двете посоки на автомагистрала „Хемус”, в местност „Зелин” –
в района на бензиностанция „Ивони” и в района на бензиностанция „Лукойл” . Ако общинските съветници подкрепят предложението на кмета, той ще трябва да информира Изпълнителна агенция „Автомобилни администрация” за определените автобусни спирки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.