Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Две автобусни спирки, покрай автомагистрала „Хемус“ над Ботевград, ще бъдат разкрити

През територията на Община Ботевград преминава автомагистрала „Хемус”, по която преминават всички автобусни линии по направлението София – Северна България. Във връзка с подобряване транспортното обслужване на населението и искания на граждани на общината да ползват автобусните линии за придвижване до и от различните градове в Северна България, се налага да бъдат определени автобусни спирки, на които да могат законно да спират автобуси, пътуващи по тези направления.

Съгласно чл. 20, ал. 1 от Закона за автомобилните превози междуселищните автобусни линии задължително се обслужват от официално обявени от общините автогари и автоспирки по съответните маршрути.

В тази връзка кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов ще предложи на Общински съвет Ботевград на извънредната сесия утре, да определи по една автобусна спирка в двете посоки на автомагистрала „Хемус”, в местност „Зелин” –
в района на бензиностанция „Ивони” и в района на бензиностанция „Лукойл” . Ако общинските съветници подкрепят предложението на кмета, той ще трябва да информира Изпълнителна агенция „Автомобилни администрация” за определените автобусни спирки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *