Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Куриерските услуги остават незасегнати от извънредните мерки

Днес здравният министър Кирил Ананиев внесе корекции на заповедта, с която се определят противоепидемични мерки на територията на България. Срокът и обхватът на заповедта може да бъдат променени в зависимост от развитието на ситуацията. С внесените промени остават затворени увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти и заведения за бързо обслужване. На ресторантите и заведения за бързо обслужване е разрешено да правят доставки при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. По информация на botevgrad.news няколко заведения в Ботевград ще работят по този начин.

Затворени са детските градини и ясли, а в училищата в община Ботевград и в момента тече подготовка за преминаване към дистанционно обучение във всички класове, което ще започне още в понеделник. Всички групови форми за работа с деца извън системата на МОН са преустановени. За две седмици врати затваря най-големият езиков център на територията на общината- „Марконис“. „В годишната програма на Езиков Център „Марконис“ са заложени 15 учебни дни за подобни кризисни ситуации (които досега за щастие никога не са ползвани по такъв начин!). Тези дни са последните 15 дни от учебната година, когато традиционно се прави преговор на материала. В такъв смисъл, прекъсването на учебния процес не би се отразило на успешното завършване на учебната година.„- съобщи д-р Николай Николов, управител на езиковия център.

Заповедта отменя всички масови мероприятия, включително и спортни, както и профилактичните прегледи, женските и детски консултации, плановите операции и свижданията.

Незасегнати засега остават хранителните магазини, аптеките, банковите клонове, застрахователните офиси, както и транспорта и логистиката. Всички те ще могат да работят с нормално работно време, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. От куриерските фирми съобщават, че продължават работа с редовното си работно време, но се очаква забавяне на пратки, изпратени в чужбина, особено до държави с висок риск, което се дължи на забавяния по границите. Куриерите предупреждават, че ако на адреса не е открит получател, пратката ще бъде върната на подател в най-кратък срок, без възможност да бъде задържана в офис. Последното важи особено за бизнес клиенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *