Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград в помощ на жена от Русе

Община Ботевград отправя призив за съпричастност и подкрепа в кампанията по набирането на средства, необходими за лечението на Лидия Лечева – Господинова от гр. Русе. От 18 години тя страда от заболяването множествена склероза, което прогресира. От 4 години се придвижва с помощни средства и има нужда от чужда помощ. Въпреки това тя продължава да работи и да изпълнява всички свои задължения като съпруга и майка.

В края на 2019 г. от клиниката по хематология и клетъчна терапия към медицински център „Пирогов“ в Москва (Русия) е одобрена за лечение с HSCT (Hematopoietic Stem Cell Transpantation), което представлява комбинация от химиотерапия и трансплантация на стволови клетки. В основата на това лечение е интензивното унищожаване на „дефектните“ клетки на имунната система, с цел преустановяване на автоимунна атака. Трансплантацията струва 45 000 евро, а с допълнителните разноски по пътуването и престоя там и задължителната последваща рехабилитация, сумата, която е нужна, достига и дори надхвърля 50 000 евро. До момента са събрани около 28 000 лева.

Датата, за която е планирана трансплантацията е 20 април 2020 г., а по-голяма част от средствата все още не са подсигурени.

Ставайки съмишленици в тази добродетелна кауза, можем да вдъхнем надежда на Лидия Лечева- Господинова и нейните близки, че не са сами в този труден за тях момент.

В подкрепа на горното, предоставяме дарителска сметка на г-жа Господинова:

IBAN: BG42 RZBB 9155 1011 3584 67

BIC (SWIFT) RZBBBGSF

Райфайзенбанк Титуляр: Лидия Лечева – Господинова

Основание: Дарение

PayPal: paypal.me/LidiyaGospodinova

За допълнителни въпроси може да се свържете с нея на тел: 0878 905 482 или на e-mail: lecheva_lidia@hotmail.com

Информация за настоящата благотворителна инициатива може да намерите като посетите страницата Да помогнем на Лидия в борбата с множествената склероза! във Фейсбук: https://www.facebook.com/helplidiya/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *