Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

МОН и БНТ стартират образователната програма „С БНТ на училище“

От 17 март програмата на БНТ 2 ще бъде изцяло насочена към учениците и в помощ на техните семейства и българските учители. Всеки делничен ден от 9:15 – 12 часа и от 13 – 16 часа ще бъдат излъчвани видео уроци и образователни клипове за различните класове и възрасти. Първите уроци са по български език и литература (БЕЛ) и математика за учениците в 7-ми клас.

„Извънредната ситуация показва още по-ясно обществената роля на БНТ да помага на гражданите и на институциите на България“, заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков. „Заедно с МОН ще направим така, че в тези трудни времена да не се провали учебната година. В момента програмата в двата канала се размества, за да може уроците да започнат още от утре в ефира на БНТ 2, а повторения ще бъдат излъчвани в БНТ 4, който достига до българите извън границите на България и са в същото положение“.

Стартът е утре от 9 часа и 15 минути по националния ефир на БНТ 2. „С БНТ на училище“ е съвместна инициатива на БНТ и МОН и е подкрепена от издателска група „Просвета“, предоставящи електронни образователни ресурси за безвъзмездно ползване в ситуация, когато учениците не са в класните стаи. В реализирането на инициативата ще се включват и учители от различни класове, които ще представят необходимата информация за уроци, упражнения и самостоятелна работа по български език и литература и математика.

***

БНТ 2 е национален обществен канал с културно-образователна насоченост. Той обединява в единна национална мрежа четирите регионални центрове Пловдив, Варна, Русе и Благоевград. БНТ 4 е национална обществена телевизионна програма, предназначена основно за българите, живеещи в чужбина.

Източник: bnt.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *