Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

62 заразени с COVID-19 у нас, Борисов също е изследван

Заразените с коронавирус в България вече са 62-ма души. Това заяви председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски по време на брифинг във ВМА.

„Във ВМА от 95 направени проби – 4 са положителни, които са намират на домашно лечение. От Националната лаборатория – 145 проби са направени, 6 са положителни. Болните, които са в отделните клиники, са както следва: ВМА – 10, „Пирогов“ – 2, „Александровска“ – 2, Габрово – 2, в Плевен – 4. В Белодробната болница пациентите са оставени за домашна карантина“, каза Мутафчийски.

Премиерът Бойко Борисов, самият ген. Мутафчийски, както и членовете на Националния оперативен щаб,  също са били изследвани за коронавируса. Резултатите са отрицателни.

Това каза по време на брифинга д-р Анелия Гоцева.

Той посочи, че изследванията са направени в четири поредни дни и всички резултати са отрицателни. 

Ген. Мутафчийски информира, че очаква прокуратурата да се е самосезирала за пациент от Лом, който, в грубо нарушение на правилата, е бил транспортиран в УМБАЛ „Александровска“ в София. 

„173 000 са случаите на коронавирус в света към днешна дата. 6660 са смъртни. Румъния има скок с 19 случая, в Гърция вече са 331, в Австрия има над 1000 случая, Белгия също над 1000. Германия вече са 6248 случая. Испания вече са 8794 случая“, добави ген. Мутафчийски. 

Започват проверки по аптеките дали продават антибиотици и други лекарства без рецепти, стана ясно още от брифинга на щаба. 

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *