Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Гледни точки: Ще се отразят ли новите административни такси на инвестициите в Ботевград?

Повишението на цените за административни услуги в Ботевград неминуемо ще се отрази на инвестициите в общината. Това е мнението на общински съветници от опозиционни партии.

„През последните години инвестиционната политика е изключително занижена.“ -това каза за botegrad.news общинският съветник от ПП ДИБО Георги Георгиев. Според него потенциалните инвеститори в общината биха се отказали именно заради високите такси за административни услуги.

Мнението му се споделя и от Цветан Миньовски, общински съветник от коалиция „Алтернативата на гражданите“, който е и строителен предприемач. Те заявиха, че не са против повишението на таксите, но в по-умерени граници. „Всичко се увеличава – минималната работна заплата с 10%, средната – с 20%… но жизненото равнище пораснало ли е 9 пъти на живеещите в Ботевград?“ – попита реторично Георгиев.

В задочен отговор кметът Гавалюгов нарече подобни изказвания „популистки“ и заяви, че по никакъв начин тези такси няма да спрат който и да е инвеститор, тъй като според него „таксите нямат сериозно отражение върху целия инвестиционен процес.“

„Считам, че издръжката на общинската администрация трябва да бъде изцяло от предоставяне на съответните такси, административни услуги и от държавната субсидия. Не се налага да се ползват приходи от данъци и от разпореждане и управление на общинска собственост, т.е. наеми или продажби.“, заяви кметът Иван Гавалюгов през февруари, непосредствено след приемане новия размер на таксите и цените на услуги на територията на община Ботевград, от Общински съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *