Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Премиерът: Във война сме! Всеки момент сме готови да затворим границите

„Както френският президент Макрон каза „Във война сме!“. Това е реална война и то по-лошо от това да имаме противник. Защото коронавируса е във въздуха. Не се вижда, но поразява.“, каза премиерът Бойко Борисов.

Той коментира и има ли вече надежди да бъде намерено лечение на коронавируса.

„Германската компания, която Щатите са искали да купят, са най-напред в намирането на лечение на COVID-19“, поясни Борисов.От там признаха, че са близо до намирането на ваксина срещу COVID-19.

„Не стига, че заразили Банско, ами сега туроператорът ги докара в София, за да заразят и тук. Изключителна безотговорност“, ядоса се премиерът, който коментира и ситуацията в хотела край столичния Лъвов мост, за който каза по-рано днес.

От думите му стана ясно, че ако щетите са такива като в Банско може да има карантина и в Боровец и Пампорово. „Готови сме да затворим границите от-до. С изключение на камионите. Чакаме писмо от ЕС. Може има и списък да речем със светила и лекари, които да допуснем. Чакам часът, от който да въведа забраната. Граничарите са готови. Не става въпрос за игра, а е въпрос за живот и смърт“, каза още Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *