Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Софиямед“ с изявление за карантината, след запитвания на пациенти, сред които и шефът на ботевградската болница

БЛОК 1 на УМБАЛ „СОФИЯМЕД“ е под карантина след установен с положителна проба за коронавирус пациент, приет за лечение, и втори случай- на лекар-специализант в Клиника по артроскопска травматология (няма епидемична връзка между двата случая), съобщиха от болницата.

Поради множество запитвания от пациенти, провеждащи лечението си в медицинския комплекс, сред които и д-р Китанов (Управител на „МБАЛ Ботевград“ ЕООД), от „Софиямед“ излезнаха за изявление.

По-рано днес д-р Пламен Китанов се е обадил в редакцията на 24 часа разтревожен, че не може да проведе курса си на лечение чрез химиотерапия. Той бил спрян на входа на лечебното заведение, с обяснение, че не се приемат пациенти. Пред интеренет изданието медикът заяви, че карантината е наложена за 2 дни и няма обяснение , защо тя все още не е свалена. По думите му, цитиран от 24 часа, два дни отлагане на терапиите и на останалите пациенти означава, че вече 60 души са пропуснали и тярбва да се навкаса, което ще наруши по ефекта на доминото и терапиите и на следващите поред пациенти.

Изявлението гласи:

Университетска болница „Софиямед“ съдейства на всички власти, отговорни и компетентни по случая като спазва всички техни предписания за карантина, изолация на персонал, дезинфекция и други разпоредени мерки. Направени са изследвания за корона вирус на целия наличен персонал и пациенти, които са под карантина в момента в УМБАЛ „Софиямед“.

Надяваме се в най-кратък срок лечебното заведение да ги изпълни напълно и карантината да бъде вдигната, за да се възстанови приема на пациенти в лечебния медицински комплекс.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *