Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Генералният мениджър на „Sensata Technologies“, Томи Вер Елст, за мерките срещу COVID 19 в завода в Ботевград

Томи Вер Елст, генерален мениджър на „Sensata Technologies“ днес направи изявление пред botevgrad.news за обстановката в завода, след обявяване на извънредно положение в България, на 13 март 2020г. Г-н Вер Елст обяви всички мерки, които са предприети в завода, за опазване здравето и сигурността на работниците и служителите.

Каква е ситуацията в „Сен Сата“? Нормално ли протича работният процес?

Разбира се работим в различна среда. Фокусът ни в момента е да подсигурим и поддържаме хигиената на изключително високо  ниво.Това се налага ,за да продължим да работим.

От днес наблюдаваме значително по-малко струпване на хора в автобусите. Какви мерки въведохте в тази посока?

Първо нека да е ясно, че всеки служител, който се качва в автобуса, намира една абсолютно чиста среда. Преди да се качат работниците, автобусите се дезинфекцират напълно, както и след като слезнат – те отново се дезинфекцират.

Предполагаме, че сте въвели указания и за лична хигиена?

Правим постоянни информационни кампании за това. В целия завод имаме информационни табла, за това  какво всеки служител трябва да прави. Също така препоръчваме на всеки, маската, която раздаваме всеки ден на входа, да си я носят и в автобуса.

Какви други мерки сте въвели в борбата срещу заразяване с COVID 19?

Първо се мери температура, след това всеки си дезинфекцира ръцете на входа на предприятието. Чак тогава раздаваме маска за лице. На всеки два часа правим пълна дезинфекция на общите площи, също на съблекалните и на стола за хранене. Индустриална дезинфекция се прави веднъж на смяна, т.е. три пъти на ден. Също така подсигуряваме гелове за дезинфекциране на ръцете, както и препарати за почистване на работниците и служителите. Когато хората влизат в стола сме направили така, че те да следват указания и да спазват максимална дистанция. Дори в производството между хората сме поставили плексиглас, защото дори когато си говорят, да няма контакт между тях. Този плексиглас също много лесно може да се почиства и дезинфекцира. На следващо място спряхме да готвим на територията на предприятието. В момента предоставяме само готова и пакетирана храна. Зоната ни , предназначена за пушене също е затворена. Подсигурили сме друга такава, която е по-голяма и е на открито. За хората, които не е необходимо всеки ден да са на работа, сме ги помолили да работят от вкъщи.

Тази мярка сме въвели още от четвъртък – миналата седмица. По-голяма част от мерките предприехме тогава. Винаги спазваме заповеите, които разпорежда Министерството на здравеопазването.

След обявяване на извънредното положение в България, а и в много страни на Европа и света, това повлия ли на производството и на внос – износа на продукцията?

Ако трябва да съм честен, това е много труден въпрос. Първо не знаем, колко ще продължи тази ситуация и какво ще се случи. Имайки предвид това, за нас е важно да поддържаме бизнеса и да продължим да работим. За да покажем, че сме надежден доставчик към нашите клиенти и да подсигурим здравето на нашите служители. В тази ситуация не е ясно какво точно трябва да се предприеме, ако трябва да бъда честен.

Снимка: „Инженеринг ревю“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *