Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ловчанска митрополия събира вярващи на кино

Ловчанската митрополия събира на кино вярващи въпреки забраните. Лентите се въртят пред публика с благословията на митрополит Гавриил, установи проверка на „Монитор”.

Обявите за прожекциите и филмите, които се показват са публикувани и на сайта на митрополията.

Прожекциите са в рамките на „Дните на Православното кино 2020“, които са започнали на 10 март и се провеждат според програмата въпреки обявеното извънредно положение и забраната за събиране на хора.

Филмите се излъчват  в приземния параклис „Въведение Богородично” на катедралния храм всеки вторник от 18.00 часа.

Според програмата те са на 10, 17, 24 и 31 март, и на 4 април.

„Специално за това, че се причастяваме с една лъжичка, за мен няма никаква опасност. Затова говори историята на Църквата. При най-страшни епидемии хората са се причастявали и никога по този начин не се е разпространявала никаква епидемия и зараза. Затова няма нужда да се опасяваме, когато ходил на богослужение. Там никога зарази няма да се предават. Сега, ако на някой човек вярата му е слаба, това е друго нещо”,

заяви преди броени дни пред БНР митрополит Гавриил. Специално за Богослужението за Светата литургия смятам, че не трябва да има някаква пречка, тъй като от това няма да дойде разпространението на никаква епидемия. А други събирания трябва да се избягват”, каза още владиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *