Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Фирма „Лекс Груп“ желае да дари на болницата два респиратора и предпазни облекла, на джипитата – маски и дезифектанти

Днес управителят на МБАЛ Ботевград, д-р Пламен Китанов, се е срещнал с ръководството на фирма „Лекс Груп“ по повод намерението на фирмата да окаже помощ на общинската болница в борбата с коронавируса, като  извърши дарение. От  фирмата са поели ангажимент за закупуване на два нови респиратора, съобщо д-р Китанов.

Фирмата е изявила желание да извърши ремонт на бившето очно отделение. Днес, заедно с управителя на болницата, са извършили оглед и е установено, че помещенията нямат нужда от такъв. Единствено в една или две стаи може да се направят по още един пост за кислород. До петък кислородната инсталация ще бъде разширена, каза още д-р Китанов.

Фирмата е пожелала да закупи дезинфектанти и миещи препарати за нуждите на болницата. Също така предпазни облекла, шлемове, очила, маски за многократна употреба за това отделение. Отделно за доболничната помощ ще бъде направено дарение от предпазни маски , ръкавици и дезифектанти. „Д-р Русинов и Д-р Багелейски поеха ангажимент да разговарят с джипитата и всеки да каже от колко има нужда“, добави д-р Китанов.

Общо 11 са леглата в очно отделение, от които 10 официално са обявени за извънредните случаи на бронхопневмония. Управителят на болницата съобщи, че това отделение ще започне да функционира като такова, когато се запълни капацитетът на инфекциозно отделение в София. „От РЗИ ще дойде разпореждане, кога ние ще трябва да приемаме пациенти с леки и средно тежки случаи, които имат кашлица и температура, без да има нужда от дихателна реанимация. Това ще са по-възрастни хора, които трябва да се наблюдават. Ако някой от тях се влоши, има отделение с две легла в реанимацията, които са с респиратори. В болницата има 24 ч реаниматор, а не е на повикване“, уточни д-р Китанов. .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *