Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В Общински съвет- Ботевград бе повдигнат въпросът за временно спиране на Синя зона

В предвид на запитвания на граждани, общинският съветник от ПП МИР – Лили Димитрова, постави въпрос към кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов, на вчерашната редовна сесия, дали би било възможно временно спиране на Синя зона в центъра на Ботевград. Мотивът за това е, че в тази част на града има две аптеки и един магазин, а хората ще се облекчат по този начин.

Този въпрос днес кметът Гавалюгов коментира, че ще продължи да бъде тема за дискусия.

„Аз не мисля, че това по някакъв начин ще облекчи хората. Идеята на Синята зона е съвсем различна. Там, където се премахва в големите градове, е  за да се стимулират личните автомобили и да се намали обществения транспорт‘, заяви кметът. Според него ефектът ще е по-скоро обратен –  ще се наблюдава струпване на автомобили в централната част на града. Това обаче се обсъжда в общинската администрация, сподели Гавалюгов, като посочи, че този въпрос ще се постави и на вниманието на общинските съветници.

„В никакъв случай не съм привърженик да следваме сляпо и без аргументи практики от други общини, когато обстоятелства не са приложими в Ботевград. Въвеждането на Синя зона не е с цел генериране на приходи, а със с цел по-добро състояние на централната градска част и достъпа до нея“, добави градоначалникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *