Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

115 са под карантина в община Ботевград. На 10 мярката вече е отпаднала

115 са обявените от РЗИ в община Ботевград лица, поставени под карантина. Това съобщи секретарят на Община Ботевград Стефка Граматикова, която осъществява контрол по спазване на противоепидемичните мерки, свързани с поставяне на гражданите под карантина.

Цифрата варира, тъй като на тези лица, на които мярката е изтекла,  се премахват от списъка.

„На тези, на които датата 29 март е последен ден под карантина, все още присъстват в таблицата“, съобщи Граматикова. По думите й не повече от 10 души вече са с отпаднала карантина.

Подадените към Общината от РЗИ-София област новопристигнали граждани от чужбина,  към днешна дата, са 10. Това са жители на общината, завърнали се предимно от Германия и Великобритания. Сред общата бройка има дошли си от Франция , като броя на завърналите се от Италия драстично е намалял. Има единични случаи на пристигнали от Нидерландия, Доминикана и  Словакия.

Да припомним, че на 18 март 2020г кметът Иван Гавалюгов издаде заповед, с която се поставиха пред домовете табели „Под карантина“, на основние чл.44, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка със заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

При установено нарушение на карантината граждани могат да подават сигнали на телефон 080020007.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *