Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общинската администрация в Ботевград от днес се вклчюва в даритеската кампания срещу COVID 19

Днес общинската администрация в Ботевград излезе  с решение служителите да дарят увеличението от заплатите си за кампанията на общината срещу разпространението на коронавириуса.

Зам.кметът Борис Борисов ( с ресор финанси, бюджет и икономика) потвърди, че има такова желание от общинската администрация, всеки според възможностите си да даде пример, като дари средства. „Включването в дарителската кампания не е задължително, а който може. Все пак доходите на служителите в общинската администрация в тези дни и при тези условия са гарантирани, така че е редно да могат да дадат такъв добър пример и на останалите хора сред обществото, а  след това всеки, който може да дари, ако желае“ заяви зам.кметът. Служителите в държавния сектор и в общините засега остават най-финансово стабилни, за разлика от дребния и средния бизнес. След повишаване на праговете на осигурителния доход след Нова година, трудовите възнаграждения на заетите в тези сфери претърпяха увеличение. Това е и един от мотивите общината да  апелира служителите да помогнат в кампанията.

Както по-рано обявихме Общината откри дарителска сметка, а днес са постъпили първите дарения във финансово изражение. „Има физическо лице с дарени 10 хил.лв. , има  друго физическо лице с три хил.лв. Има и с по-малки суми – по 200 и по 500 лв. Мисля, че следващите дни ще има постъпления и ще дадем отчетност разбира се след края на кампанията“, каза още зам.кмета Борисов.

Дарителска сметка на Община Ботевград:

IBAN: BG93FINV91508404348306

BIC: FINVBGSF

Код за дарения от страната: 445100

Код за дарения от чужбина: 445200

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *