Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Поздравителен адрес по случай Международния ден на сестринството

Днес, 12 май, когато отбелязваме Международния ден на сестринството, приемете моите поздрави за вашия професионален празник.

Честваме го официално от 1974 г. по случай годишнината от рождението на първата медицинска сестра Флорънс Найтингейл. Тя не само създава тази професия, но и издига авторитета ѝ с личния си пример и нововъведенията, които прилага по отношение на грижите за пациентите.

Днес, когато целият свят е изправен пред изпитанието COVID-19, вие – българските професионалисти по здравни грижи, всеотдайно и с риск за собственото си здраве, без да жалите усилия, утвърждавате високия си професионализъм и незаменимата си роля при осигуряването на навременна, адекватна и компетентна медицинска грижа за всеки пациент.

2020 г. е избрана от Световната здравна организация за година на медицинската сестра и акушерката. За мен това е така, защото качественото и комплексно здравеопазване повече от всякога е немислимо без вас. Приемете признателността ми за отговорното отношение, постоянството и благородството, които проявявате в тази трудна ситуация, въпреки огромното натоварване, при което се налага да работите.

Използвам повода, за да ви благодаря, че в този безпрецедентен за всички ни момент поставяте човешкия живот над всичко. Всеки от вас, които сте на първа линия в битката с пандемията, с труда си днес допринася за повишаването на обществената оценка за работата на професионалистите по здравни грижи.

Бъдете здрави и много успешни!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

КИРИЛ АНАНИЕВ

Министър на здравеопазването

Поздравителен адрес по случай Международния ден на сестринството
PDF файл, 97,0 KB, качен на 12.05.2020

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *