Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Детските градини в община Правец отварят на 1 юни

След последната Заповед на Министъра на здравеопазването № РД-01-270 от 19.05.2020 г. Община Правец проведе срещи с Директорите на четирите детски градини в общината. Във връзка с националните разпоредби за брой деца в група, бе решено детските заведения да отворят врати за деца на работещи родители /ако те нямат възможност да гледат детето си/ и за децата, подлежащи през есента за първи клас/ само при изрично желание на родителя/.

В момента се закупуват лични предпазни средства за персонала, дезинфектанти, извършва се организация, съгласно указанията на Министъра на образовнието, съгласувани с Министъра на здравеопазването.

В Правец бе пусната анкета сред родителите, за да се определят групите и организацията на работа. Преди рестарта, сградите на детското заведение ще бъдат дезинфекцирани отново.

Кметът Гунински обяви, че при наложителни обстоятелства, ще се организират и полудневни групи в класните стаи на ОУ „Васил Левски“. „Важното е да подпомогнем семействата, за да не загубят работата си. Спокоен съм, защото имаме разбирането на родителите. Те отдавна са запознати, че стартира ремонт в ДГ „Индира Ганди“. Силно се надявам с общите усилия на всички близки да се опитаме в извънредната епидемична обстановка да задържим децата изолирани, каквата бе и препоръката на Министър Вълчев. А организацията в детските градини ще бъде на необходимото ниво, за да са сигурни родителите за хигиената и безпасната среда за децата си“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *