Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Процедура по измнение на трасето забавя подмяната на водопровода в Новачене

Преди близо месец рестартрира подмяната на водопровода в село Литаково по Програма за развитие на селските райони 2014-2020. Ще бъдат подменени 19 км водопровод с нови тръби ф 90. Реконструкцията се извършва от фирма „Вера Строй“ ЕООД. Освен в Литаково фирмата ще подменя неподменения водопровод в Скравена и Новачене.

В селата Новачене и Скравена жителите се интересуват, кога ще започне и там плануваната подмяна на остарялата водопреносна мрежа. По този повод днес кметът на общината Иван Гавалюгов обясни, че забавянето е поради изменение на проекта за подмяната на водопровода в Новачене. В момента тече процедура по изменение по чл. 154 от Закона за устройство на територията.

„Трябва да се издаде едно допълнително разрешение, тъй като промяната трябва да се извърши преди стартиране на ремонтните дейности. То е свързано с конкретизиране на трасето в някои участъци. Това е причината подмяната в момента да не се изпълнява. Всички проектирания и съответните съгласувания вече са изпълнени. Проектът е внесен за одобрение и издаване на рарешение за строеж от страна на главния архитект на общината. През юни ще бъдат възобновени дейностите по подмяна на водопровода и в Новачене“, заяви кметът. По думите му в същия месец ще започне ВиК реконструкцията и в с. Скравена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *