Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Завърши строежът на завода „МД Електроник“ във Враца, наети са първите служители

Дейностите по изграждането на завода на немската компания за информационни кабели и електронни компоненти – „МД Електроник“ са финализирани. На площ от над 10 000 квадратни метра са разположени производствената база и административната сграда на немската компания във Враца. Помещенията са оборудвани с машини, които ще бъдат използвани за създаването на части за световни марки автомобили.
Кметът Калин Каменов посети новоизградената инфраструктура, където се запозна и с производствения процес. По думите на изпълнителния директор на завода във Враца – Борян Борисов – базата на немската компания в града е сред най-модерните в цялата страна.
Към момента в „МД Електроник“ са назначени и първите служители, които са преминали курс на обучение. До края на годината ще стартира производството.
Строителството на високотехнологичния завод на „МД Електроник“ във Враца започна през 2019 година, като инвестираните средства са в размер на над 21.5 милиона лева. В завода във Враца ще се произвеждат кабели за пренос на данни и електронни компоненти за всички автомобилни марки в света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *