Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общинското ръководство ще обсъди с младите хора на Ботевград бъдещата скейт-зона в Градския парк

Третият етап от реконструкцията на Градския парк в Ботевград върви по план. Това каза днес кметът на общината Иван Гавалюгов, по време на редовния брифинг с местните медии.

„По предварителна информация от строителя септември месец или най-късно средата на октомври ще бъде изцяло завършен. В тези атмосферни условия работата започва и спира често. Въпреки това, асфалтът от основната алея е премахнат, положена е настилката и е започнало полагането на паветата. Предвиден е и монтаж на въжен парк. Очакваме до края на месеца двете алеи да бъдат завършени“, каза г-н Гавалюгов.

По отношение на Четвъртия етап от реконструкцията на парка в Ботевград, който предстои, кметът заяви, че той включва реконструкция на територията от алеите до входа на стадиона.

„Там са предвидени изграждането на детска площадка, фитнес на открито и скейт-зона. По-късно през този месец ще направим обществено обсъждане с младите хора, които ще използват скейт-зоната. Вариантите за съоръжения са различни, затова ще се допитаме до хората и ще изберем най-удачния“, заяви кметът.

В сегашния договор на строителя е предвидено само изграждане на основата на детската площадка, на скейт-зоната и на фитнеса на открито. Самите съоръжения ще бъдат доставени и монтирани от специализирани фирми. Така беше и при останалите етапи от ремонта на парка. „Смятам, че това е най-разумният подход, защото строителните фирми не винаги са достатъчно компетентни в монтажа на различни съоръжения“, допълни кметът.

Да припомним, че фирмата изпълнител на реконструкцията на Градския парк – Етап 3 и Етап 4 е „ЛКС“ ООД Мездра. Договорът за строително-ремонтните дейности е подписан с общината на 4 май 2020г. Стойността на обществената поръчка е 741 508,94 лева без ДДС. Срокът за изпълнение е до 180 дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *