Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Цветозар Гаврилов е поискал освобождаване като шеф на „ВиК Бебреш“ ЕООД Ботевград

Освобождаване от длъжност е поискал на управителят на „В и К Бебреш“ ЕООД Цветозар Гаврилов. По този повод кметът на общината Иван Гавалюгов е внесъл в Общински съвет докладна записка за неговото освобождаване и избор на нов управител.

Молбата за освобождаване е постъпила на 29 май, ден след предходното заседание на Общински съвет, на което съветниците трябваше да възложат на Гаврилов да стартира процедура  по откриване на производство по несъстоятелност на дружеството. Това обаче не срещна подкрепа на болшинството съветници и не бе даден ход на процедурата.

Вносителят предлага Цветозар Петров Гаврилов като управител на “В и К Бебреш” ЕООД, да бъде освободен  от 01.07.2020 г. , но да не бъде освободен от отговорност.

На предстоящото заседание съветниците ще определят размер на възнаграждението на новия управител и ще възложат на кмета да сключи договор за управление и контрол на „В и К Бебреш” ЕООД с новоизбрания управител.

Цветозар Гаврилов бе избран за управител на общинското дружество на 30 ноември 2015 г. Той бе кандидат за общински съветник от листата на МК „Гражданско движение за ботевградски обществен просперитет“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *